BEAT-teamsprinters plukken vruchten van tactische verandering

woensdag 6 november 2019 om 20:10
BEAT-teamsprinters plukken vruchten van tactische verandering

foto: Drew Kaplan

Naast de Nederlandse baanploeg is ook BEAT Cycling Club actief tijdens de tweede ronde van de Wereldbeker. In Glasgow wil de commerciële ploeg voortborduren op de successen in Minsk afgelopen weekend.

In Wit-Rusland kende BEAT Cycling Club een succesvolle start door brons te pakken op de teamsprint. Volgens coach Tim Veldt reden Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos een perfect toernooi. “Dit was het best mogelijke resultaat met ook Nederland en Groot-Brittannië aan de start. Vooral de laatste wedstrijd tegen Frankrijk was spectaculair. De Fransen hadden de hele dag snellere tijden gereden, maar door een tactische verandering konden we hen verslaan.”

In de opstelling wisselden Bos, normaal gesproken de laatste man, en Büchli van plek, waardoor laatstgenoemde het eindschot moest verzorgen. “In theorie is deze opstelling langzamer, maar we besloten de gok te wagen. Het pakte geweldig uit en we reden twee tienden sneller dan ons clubrecord. We denken erover om deze tactiek een ronde eerder toe te passen om zo te proberen de grote finale te bereiken. Ik denk dat het team nog sneller kan dan vorig weekend.”

Individuele nummers
Ook op de individuele nummers komen de renners van BEAT Cycling Club in actie. Büchli rijdt zaterdag de sprint, waar hij in Minsk nog het brons veroverde, en zondag de Keirin (waar hij de wereldkampioen is). Laurine van Riessen en de Belgische Nicky Degrendele zijn de troefkaarten bij de vrouwen op de sprint en de Keirin. Veldt: “De resultaten in het sprintevenement zijn moeilijk te voorspellen, maar ik geloof dat ze allebei een sterk toernooi zullen rijden.”

De Wereldbeker in Glasgow duurt van 7-10 november. Bekijk hier het volledige programma.


Mannen sprint

  • Teamsprint: Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos
  • Sprint: Matthijs Büchli
  • Keirin: Matthijs Büchli

Vrouwen sprint

  • Sprint: Nicky Degrendele en Laurine van Riessen
  • Keirin: Laurine van Riessen en Nicky Degrendele

Lees ook: Voorbeschouwing: Wereldbeker baan Glasgow 2019
Lees ook: Kwalificatie-momenten voor de baanwielrenners op weg naar Tokio
Lees ook: Wie wordt slachtoffer van het olympische beleid van de KNWU? (video)

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone