Bauke Mollema wil WK in dienst rijden

dinsdag 4 augustus 2015 om 10:11
Bauke Mollema wil WK in dienst rijden

Foto: Marcel Koch

Bauke Mollema zou graag willen deelnemen aan het WK wielrennen in Richmond, al weet hij dat het parcours niet helemaal op zijn lijf geschreven is. De Groninger zou dan in een dienende rol aan de start verschijnen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De renner van Trek Factory Racing heeft ook al een idee wie de kopmannen van de Nederlandse ploeg moeten zijn. “Dat moeten Niki Terpstra en Lars Boom zijn, meer de klassiekerrenners.” Mollema ziet het wel zitten om voor hun te werken. “Ik zou in hun dienst willen rijden, maar dat is de keus van de bondscoach.”

Vuelta a España
Onze landgenoot heeft er voor gekozen om de Ronde van Spanje over te slaan, ondanks het sterke deelnemersveld daar. Onder meer Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Fabio Aru en Tejay van Garderen staan aan het vertrek, en wellicht ook Tourwinnaar Chris Froome. “Ik heb rust nodig, de Tour heeft me gesloopt”, vertelde Mollema tegen het Algemeen Dagblad.

In 2011, 2012 en 2013 deed de Nederlander wel de dubbel Tour-Vuelta. “Toen zaten er vijf weken tussen. Nu tel ik maar drie en een halve week. Dat is niet genoeg voor mij om te herstellen. Dat kan ik niet aan.”

Mollema baalt er dan ook niet van dat hij de Vuelta niet rijdt. “Ik zie geen reden waarom ik daar ten koste van alles zou moeten starten. Het was niet eens een overweging.”

In 2011 eindigde onze landgenoot als vierde in het algemeen klassement op maar iets meer dan twee minuten van winnaar Juan José Cobo. Dat jaar nam hij ook de groene trui mee naar huis. Twee jaar terug deed hij niet mee voor het algemeen klassement, maar won hij wel een etappe.

Dit artikel delen:

29 Reacties

Wheely 4 augustus 2015 om 10:15

Die Canadese wedstrijden zouden hem best wel eens goed kunnen liggen.

0
LyndaLid 4 augustus 2015 om 10:31

Ik durf het bijna niet te vragen, maar ben ik de enige die zijn etappezege al vergeten was…?

0
Wheely 4 augustus 2015 om 10:37

@LL
Die wist ik nog wel, alleen was ik zelf wel vergeten dat Bauke vorig jaar ook al het Canadese tweeluik heeft gereden met twee 10e plekken als resultaat. Al met al weet hij altijd wel nette uitslagen te rijden.

0
MaukeBollema2 4 augustus 2015 om 10:39

Ik zie hem toch liever in de Vuelta voor etappes rijden, dan die Canadese wedstrijdjes doen. Maar goed, dat is mijn eigen voorkeur. Wel mooi dat hij in dienst wil rijden, dat heeft hij maar weinig hoeven doen in zijn hele carrière.

0
SolitaryShell 4 augustus 2015 om 10:40

Mja Bauke, ik vind je nou niet het schoolvoorbeeld van iemand die al heeft laten zien dat ie ook kan werken voor anderen.

0
waggie 4 augustus 2015 om 10:47

Ik denk wel dat je de enige bent Lynda :p

Ik zie het nog goed voor ogen, hoe hij weg reed in de laatste kilometer.

0
robotour 4 augustus 2015 om 10:49

Is dit een “charme-offensief” ? Of wat moet ik mij hierbij voorstellen ? Mollema die in dienst gaat rijden van…. Ik denk dat er betere knechten in Nederland voorhanden zijn voor dit werk.

0
xistnc 4 augustus 2015 om 10:55

Op een WK komen toch vaak de intrinsiek beste renners boven drijven. En daar hoort Bauke voor NL in principe bij, als hij gemotiveerd en fit is. Maar in dienst? Ik kan me er niet zoveel bij voorstellen. Ja, als hij in het wiel van een kopman zit, dan kan daar geen concurrent zitten.

Bauke en Lars werkte vorig jaar in de Eneco Tour niet echt lekker. En Bauke ~ Niki kan ook Bauke ~ Boonen betekenen.

0
Wheely 4 augustus 2015 om 10:55

Zou hij zichzelf toch stiekem kansen toe dichten… Misschien vind Trek het wel leuk als hij daar rijdt, voor de TTT hebben ze betere kandidaten denk ik.

0
fietskoen1 4 augustus 2015 om 11:06

Mollema kan best in dienst gaan rijden, gewoon 1 van de beste renners die je hebt op dat parcours. Hij kan lang mee, en zal niet in de eerste uren bidons hoeven te halen. Pas naar het einde toe zal het de ploeg van dienst kunnen zijn verwacht ik. De kasseien stellen niet bijzonder veel voor, en korte klimmetjes liggen hem wel. Mollema zal lang meekunnen denk ik toch wel.

0
wmhartog 4 augustus 2015 om 11:11

Investeren in toekomstige WK’s lijkt me dit. Logisch ook

0
LyndaLid 4 augustus 2015 om 11:25

Dat Terpstra een kopman is snap ik wel, maar Boom?

Wat mij betreft is Dumoulin, dan samen met Terpstra, de kopman voor Nederland.

0
jerteg 4 augustus 2015 om 11:30

@LL ik was het ook wel vergeten eigenlijk.

0
Romāns Vainšteins 4 augustus 2015 om 11:33

Boom, Dumoulin, Terpstra gewoon kopmannen, alle 3 harde mannen met een goede demarrage.

0
LaurentJalabert 4 augustus 2015 om 11:37

Toch mooi dit! Beter doen alle goede renners gewoon mee, dat maakt het wk wel zo leuk!
@LL die ritoverwinning zeker niet vergeten, lekkere a-typische overwinning, iedereen keek naar elkaar en Bauke rijdt vlak voor de finish weg uit een uitgedund peloton.

0
Wheely 4 augustus 2015 om 11:55

Hoe zit het ook al weer? Mogen we 9(?) willekeurige renners meenemen of moeten het renners met WT punten zijn?

0
Purito 4 augustus 2015 om 11:59

Ik zou als Mollema zijnde niet eens afreizen naar Canada. Rodriguez wil (en gaat wss) bijvoorbeeld helemaal niet naar het WK, omdat het parcours hem toch niet ligt, en hij zich op deze manier nog beter kan voorbereiden op Milaan-Turijn en vooral Lombardije.

Bauke zou dit ook moeten overwegen. Op het WK heeft hij toch weinig te zoeken, en je bent, doordat je niet de hele reis heen en terug naar Canada moet ondernemen (plus acclimatiseren), op die manier toch een stukje frisser dan de concurrentie (Valverde, Gilbert, Costa) in Lombardije.

0
tendam 4 augustus 2015 om 12:21

Terpstra valt altijd tegen als kopman bij Nederland, die gedijt het best als hij uit de schaduw kan komen. Als Mollema de vorm heeft kan hij zelf ook een eind komen, hetzelfde geldt voor Dumoulin en Gesink. Het parcours heeft volgens mij wel wat weg van de GP Quebec, met name de aankomst.

0
TanKing 4 augustus 2015 om 12:22

Beelden van het WK-parcours gezien vanaf de fiets/auto. Zo te zien valt het aantal kasseien wel mee en verder blijft het redelijk vlak. Alleen op het eind van het rondje zijn een paar heuveltjes. Mollema zou qua afstand een goede knecht zijn, omdat hij lang bij kan blijven. Maar ik denk, dat we op het vlakke betere knechten hebben die lang mee kunnen gaan dan Mollema.

En dan staat mij het idee van Purito meer aan, dan dat hij als knecht naar het WK gaat.

0
john 4 augustus 2015 om 12:30

Als de bondscoach ballen heeft laat hij degene die het NK te min vonden thuis, maar zoals gewoonlijk heeft hij geen ballen en neemt hij ze gewoon mee

0
tendam 4 augustus 2015 om 12:30

Hm, dat ziet er wel wat makkelijker uit dan Quebec. Dan is het inderdaad een Terpstra-parcours. Hofland ook maar meenemen, je weet nooit.

@john
In elk zichzelf respecterend wielerland slaan klimmers een vlak NK gewoon over. Waarom is daar in Nederland zo'n gezeur over?

0
bert-66 4 augustus 2015 om 12:38

Jammer dat Bauke geen TREK heeft in de Vuelta ;-) .

0
Prima Facie 4 augustus 2015 om 13:56

Het blijft altijd een mooie discussie, het WK-parcours. In mijn ogen is het wél een zwaar parcours. De klimmetjes zijn niet lang maar wel steil. Boom zie ik zeker niet als kopman, die mist toch de explosiviteit bergop.

De laatste vier kilometer gaan ze twee keer van iets meer dan nul meter naar iets meer dan 50 meter in een afstand van beide keren net iets meer dan 500 meter en ook nog een keer van 25 meter naar 50 meter in ongeveer 250 meter. Dat allemaal vlak voor de finish. Dat is te zwaar voor types als Boom en lijkt mij meer voor Valverde, Gilbert, Rodriguez, Costa, Matthews, Gerrans, Sagan en Van Avermaet. Terpstra zou het misschien kunnen.

In principe heeft Nederland niet echt iemand die dit goed kan, dan komen Slagter en Mollema nog het eerst in aanmerking.

0
Blurry 4 augustus 2015 om 14:15

Korte stijle klimmen heb ik recentelijk iemand toch behoorlijk huis zien houden! Misschien is dit nog net wat aan de verre kant qua afstand

0
Prima Facie 4 augustus 2015 om 14:25

@Blurry, DvP? Lijkt me nog wat te vroeg voor hem. Maar misschien wel mee als knecht :)

Selectie: Terpstra, Boom, Dumoulin, Mollema, Gesink, Kelderman, Slagter, Langeveld, Van Poppel?

Tankink, Weening, Van Baarle, Lammertink en Lindeman zijn wat mij betreft ook opties.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone