Bauke Mollema wil WK in dienst rijden
Foto: Marcel Koch
dinsdag 4 augustus 2015 om 10:11

Bauke Mollema wil WK in dienst rijden

Bauke Mollema zou graag willen deelnemen aan het WK wielrennen in Richmond, al weet hij dat het parcours niet helemaal op zijn lijf geschreven is. De Groninger zou dan in een dienende rol aan de start verschijnen.

De renner van Trek Factory Racing heeft ook al een idee wie de kopmannen van de Nederlandse ploeg moeten zijn. “Dat moeten Niki Terpstra en Lars Boom zijn, meer de klassiekerrenners.” Mollema ziet het wel zitten om voor hun te werken. “Ik zou in hun dienst willen rijden, maar dat is de keus van de bondscoach.”

Vuelta a España
Onze landgenoot heeft er voor gekozen om de Ronde van Spanje over te slaan, ondanks het sterke deelnemersveld daar. Onder meer Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Fabio Aru en Tejay van Garderen staan aan het vertrek, en wellicht ook Tourwinnaar Chris Froome. “Ik heb rust nodig, de Tour heeft me gesloopt”, vertelde Mollema tegen het Algemeen Dagblad.

In 2011, 2012 en 2013 deed de Nederlander wel de dubbel Tour-Vuelta. “Toen zaten er vijf weken tussen. Nu tel ik maar drie en een halve week. Dat is niet genoeg voor mij om te herstellen. Dat kan ik niet aan.”

Mollema baalt er dan ook niet van dat hij de Vuelta niet rijdt. “Ik zie geen reden waarom ik daar ten koste van alles zou moeten starten. Het was niet eens een overweging.”

In 2011 eindigde onze landgenoot als vierde in het algemeen klassement op maar iets meer dan twee minuten van winnaar Juan José Cobo. Dat jaar nam hij ook de groene trui mee naar huis. Twee jaar terug deed hij niet mee voor het algemeen klassement, maar won hij wel een etappe.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2015 14:46
Wat Boom betreft eerste de Eneco Tour maar eens afwachten. Misschien dat ie de column van Zonneveld positief kan gebruiken?
Mollema als knecht? Waarom niet. Terpstra als kopman en daarnaast kijken wie zich nuttig kan maken. Momenteel in ieder geval weer volop Nederlandse renners die niet mistaan op zo'n parcours.


EDIT: Boom wint eerste rit in Denemarken
4 augustus 2015 20:07
Ach gut de Nederlandse 'toppers' hebben rust nodig na een zware Tour. Alsof Valverde, Quintana, Nibali, etc die ook niet gereden hebben. ... Moehahaha
4 augustus 2015 20:25
Alsof Froome en Contador de Tour niet gereden hebben... gut, gut..
4 augustus 2015 23:17
Ik snap het woordje ondanks niet. Alsof hij juist gaat als alle toppers starten. Ik denk dat het eerder andersom zal zijn.

Reacties zijn gesloten.