Bauke Mollema verlengt zijn contract bij Trek-Segafredo tot eind 2026

maandag 30 mei 2022 om 10:06
Bauke Mollema verlengt zijn contract bij Trek-Segafredo tot eind 2026

foto: Cor Vos

Bauke Mollema heeft zijn aflopende contract bij Trek-Segafredo met vier jaar verlengd. Daardoor rijdt de 35-jarige Nederlandse klimmer, die de afgelopen drie weken actief was in de Giro d’Italia, zeker tot eind 2026 bij het Amerikaanse WorldTeam.

Mollema rijdt al sinds 2015 voor Trek-Segafredo, dat toen nog Trek Factory Racing heette. Sinds zijn komst naar de ploeg boekte hij zestien zeges, waaronder in de Clásica San Sebastián, de Tour de France en de Ronde van Lombardije. “Ik zit nu acht jaar bij de ploeg, en ik heb me hier vanaf het begin echt gelukkig gevoeld, en ik kan me nog steeds niet voorstellen ergens anders te zijn. Ik kijk er echt naar uit om de komende jaren bij dit team te blijven. Ik heb het al zo vaak gezegd, maar het is als een familie voor me geworden”, zegt hij in een perscommuniqué.

De klimmer is trots op zijn relatie met de ploeg. “Ik heb hier een paar heel mooie hoogtepunten gehad: de Ronde van Lombardije, mijn twee etappezeges in de Tour en San Sebastián staan bovenaan dat lijstje. Vechten voor het klassement in de Tour in 2015 en zevende worden is ook een goede herinnering. Hetzelfde geldt voor de Tour van 2016 toen ik dicht bij het podium was tot ik in de laatste dagen viel, en mijn Giro van 2019. Wat me het meest bevalt, is de geweldige samenwerking met het team. Ik heb hier vrijheid en dat is belangrijk voor mij als renner.”

Zijn rol is de laatste jaren wat veranderd en die zal de komende jaren waarschijnlijk nog meer veranderen, verwacht hij. “Toen ik naar deze ploeg kwam, was ik vooral een renner voor het klassement, vooral gericht op de Tour. Na dat vele jaren gedaan te hebben, begon ik me te richten op eendagswedstrijden en meer recentelijk op het jagen op etappes in Grote Rondes. Ik hou van die rol en misschien past het, op dit moment in mijn carrière, een beetje beter bij me dan voor het klassement te gaan.”

Mollema won in 2019 de Ronde van Lombardije met Trek-Segafredo – foto: Cor Vos

Geen twijfel bij de ploeg
Voor ploegmanager Luca Guercilena was het een makkelijke beslissing om Mollema de kans te geven zijn sportieve carrière bij Trek-Segafredo nog vier jaar voort te zetten. “Er was geen twijfel over om Bauke bij de ploeg te houden; hij is een belangrijk lid van de Trek-Segafredo-familie geworden. Om hem bij ons te hebben voor het volgende hoofdstuk van zijn carrière geeft mij het vertrouwen dat de belangrijkste pijlers van ons team ons aan de top van de wielerwereld zullen blijven houden.”

Voor Guercilena is Mollema een van de beste profrenners die we in jaren hebben gezien. “Het is een echte vechter, een echte racer, en hij geeft voortdurend het goede voorbeeld aan de nieuwe generatie. Hij is een van de aanvoerders van ons team, en ik geloof dat hij kan helpen om ons team nog sterker te maken. Zijn rol in de ploeg in de koers zal ongewijzigd blijven, gericht op eendaagse wedstrijden en jacht op etappezeges, en ik weet zeker dat hij succes zal blijven hebben”, aldus de Italiaan.

‘Ik wil mijn carrière graag afsluiten in dit team’
Of dit het laatste hoofdstuk is voor Mollema in zijn lange profcarrière, die in 2008 bij Rabobank begon? Hij sluit niets uit. “Ik wil mijn carrière graag afsluiten in dit team. Na dit contract ben ik hier al twaalf jaar en dat is al een heel lange tijd. Ik ben blij met het vertrouwen dat het team en de sponsors in mij hebben getoond met zo’n lang contract. Ik denk niet dat dat veel gebeurt voor renners van mijn leeftijd. Op dit moment is het heel waarschijnlijk dat dit mijn laatste contract wordt, maar wie weet wat ik er na vier jaar van denk.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik me nog vrij jong voel. Ik ben al vijftien jaar prof, maar ik vind het nog steeds erg leuk wat ik doe. Ik hou ervan om hard te trainen. Ik hou van koersen. Ik hou ervan om competitief te zijn en het beste uit mijn lichaam te halen; ik probeer me constant te verbeteren en stel nieuwe doelen voor mezelf, zelfs nu nog”, aldus de Mollema.

In 2021 schreef hij na een lange solo de veertiende Touretappe op zijn naam – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

49 Reacties

Henk Boer 30 mei 2022 om 13:48

Een renner van type Mollema, die tegenwoordig zijn dagje kan uitzoeken, kan zeker tot 40 jaar mee.

0
Deel Koeper 30 mei 2022 om 16:04

Bij Mollema moet ik altijd iets langer nadenken bij welk team die ook weer rijdt.

Daarmee bedoel ik dan vooral dat die volgens mij bij eender welk team deze resultaten zou halen, mits hij regelmatig genoeg de nodige vrijheid krijgt.

0
mauri 30 mei 2022 om 17:01

Volgens mij is Trek de ideale ploeg voor hem. Zowel blij dat er geen miljoenenploeg als jumbo ermee gaat lopen als dat hij nog 4 jaar in het peloton zit. Vrees er een beetje voor dat hij dan gaat stoppen. Maar goed het zijn niet allemaal Valverde’s en 39 jaar is ook al oud (voor een wielrenner).

0
Cen Morawec 30 mei 2022 om 17:09

Misschien gaat ook ons Tom Dumoulin naar Trek?

0
De Siepel 30 mei 2022 om 19:18

Nou Bouke kan nog even in Monaco blijven. Aan wat voor bedragen moet je denken qua salaris bij Mollema? Miljoen euro op jaarbasis? Heb eigenlijk geen flauw idee.

0
Marcus Aurelius 30 mei 2022 om 19:20

Ja, en Degenkolb tekent voor vijf jaar extra bij Lotto … Effe serieus nu. Een contract van vier jaar voor iemand van 35 ? Hij rijdt wel goed dezer dagen, maar ik geloof er geen snars van. Zal één jaar zijn, en al de rest opties. Mocht het toch zo zijn is de baas daar behoorlijk seniel aan het worden. Mogelijk kan hij ploegleider worden bijvoorbeeld als het op is, en al dat soort zaken, het is een belezen knaap, die zijn natuurlijk niet uitgesloten. We zullen wel zien wat het wordt in de toekomst, alles kan, maar niks moet …

0
plattenband 30 mei 2022 om 19:47

Allez, hij gaat ’n Gilbertke doen!

Nog 2 jaar op zeker niveau meedoen om erna te beseffen dat er toch teveel sleet is en dan toch nog 2 jaar scheppen onder de noemer ‘wegkapitein’.

Ah waarom ook niet he. ‘T begint een nieuwe trend te worden…

0
SpeedyLegs 30 mei 2022 om 20:07

Vind het juist voor een (race)fietsenmerk als sponsor niet slim om een renner van 35 zo lang vast te leggen, ook al blijkt het een ” gouwe ouwe” te zijn, de komende jaren.
Bauke Mollema is natuurlijk een hele spekkoper. Hollandse handelsgeest ten top.

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 30 mei 2022 om 20:21

Lieve schouders van Bauke,

Bedankt voor al het prachtig schouderschokken. Hoe vaak hebben we jullie wel niet heen en weer zien wiegen, stil getuigend van de moeite en kracht die de benen moesten leveren. Beste benen, ook jullie bedankt trouwens. Maar wij, als kijkers voor de buis zagen toch vooral het bonkige schokken van schouders. Heen en weer, moeite doen, doorzetten, lijden. Strijdend voor een mooi klassement, of een klassieker, een monument of een etappe, altijd als wij aan Bauke denken, denken we ook aan jullie. De fysieke, lichamelijke schouders van een groot renner.

De mentale schouders werden eerder opgehaald. Hoe ging de etappe Bauke? ‘Mwaaaa…. wel aardig geloof ik’ zei hij dan. En we zagen hem in gedachten de schouders ophalen. Misschien kregen die mentale schouders wel te weinig aandacht. Want wielrennen is uiteindelijk ook een kwestie van karakter. En het karakter van onze Bauke is vooral stoïcijns. Fietsen is doorzetten, alles geven en dan kijken waar je staat. En Bauke is een meester in de Stoa.

Nu gaan jullie nog even door. Schokschouderend en schouderophalend. Wiegend die bergen op en vast op weg naar heel veel moois. Ik wens jullie een prachtige tijd. Dat jullie maar vaak de steunpilaar mogen zijn als die armpjes de lucht in gaan.

Bedankt, lieve schouders!

0
Jacob Lohof 30 mei 2022 om 20:30

Let maar op Bauke blijft punten pakken voor Trek !!!!

0
LB108 30 mei 2022 om 23:50

Op deze leeftijd nog zo lang bijtekenen komt toch niemand ten goede..
Max 2 jaar genieten en dan 2 jaar onzichtbaar rond rijden om dan te stoppen..

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone