Bauke Mollema na tweede plaats in Italië: “Erg blij met deze week”
Mollema in actie tijdens de tweede etappe - foto: Sirotti
maandag 26 maart 2018 om 09:24

Bauke Mollema na tweede plaats in Italië: “Erg blij met deze week”

Bauke Mollema heeft de Settimana Internazionale Coppi e Bartali met een goed gevoel afgesloten. De renner van Trek-Segafredo eindigde op de tweede plaats in het eindklassement, met een achterstand van 28 seconden op Diego Rosa (Sky). “Ik kwam dichtbij het winnen van het eindklassement, maar Diego Rosa was te sterk”, zegt Mollema op de website van zijn ploeg.

Hij had van het klassement geen doel gemaakt, maar wilde vooral het goede gevoel weer terug krijgen na een teleurstellende Parijs-Nice. “Ik won een etappe en heb het goede gevoel zeker weer terug”, kijkt Mollema tevreden terug op de Wielerweek. De Groninger wist de tweede etappe naar Sogliano al Rubicone op zijn naam te schrijven.

Het besluit om deel te nemen aan de Italiaanse koers werd pas op het laatste moment genomen. Voorafgaand aan de Settimana Internazionale Coppi e Bartali had Mollema namelijk last van een infectie, waardoor hij niet kon presteren op zijn gebruikelijke niveau. Ook tijdens Parijs-Nice waren zijn bloedwaarden nog niet zoals ze normaliter zijn. In Frankrijk kwam de klimmer van Trek-Segafredo dan ook niet verder dan plaats dertig in het klassement.

De volgende wedstrijden op het programma van Mollema zijn de Ronde van het Baskenland en het Ardense drieluik.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2018 09:52
Hoopgevende week inderdaad. Niet meer dan dat, gezien het deelnemersveld.
26 maart 2018 11:09
Mollema is in de loop der jaren stabieler en meer allround geworden, maar het explosieve in het voorjaar heeft hij nooit gehad. Aansprekend resultaat dus.
26 maart 2018 11:20
zeker hoopgevend gegeven zijn prestaties voor dit rondje. Toen werd hij er echt keihard afgereden.
26 maart 2018 15:59
@Jean, hij reed vroeger toch wel steevast toptien in de Ardennen.
26 maart 2018 23:10
@horsm klopt, net achter de explosieve mannen

Reacties zijn gesloten.