Bauke Mollema: “Ik hoop dat de Tour doorgaat, maar je weet het niet”

donderdag 19 maart 2020 om 17:35
Bauke Mollema: “Ik hoop dat de Tour doorgaat, maar je weet het niet”

foto: Cor Vos (archief)

Bernard Hinault vraagt zich af of de aankomende editie van de Tour de France wel kan doorgaan, maar Bauke Mollema hoopt dat hij eind juni ‘gewoon’ kan deelnemen aan de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar. “Ik hoop ergens dat de Tour doorgaat, maar je weet het niet”, zo vertelt hij aan RTV Noord.

De renner van Trek-Segafredo is een van de vele wielrenners die momenteel vanwege de coronacrisis beperkt wordt in het uitoefenen van zijn beroep. Mollema is namelijk woonachtig in Monaco, maar werkt de meeste trainingen af in Frankrijk. Daar geldt momenteel een lockdown en is het verboden om buiten op de openbare weg te fietsen.

Zo werd Mollema afgelopen woensdag in zijn woonplaats Monaco aangehouden door de politie. “Ik moest mijn papieren laten zien, maar mocht daarna wel doorfietsen. Ik train het liefste buiten, maar het kan best zijn dat de regels volgende week veranderen”, aldus Mollema, die ook is geschrokken van de situatie in Italië en met name Lombardije.

Over situatie in Italië: “Bizar”
Deze noordelijke regio – waar Mollema vorig jaar nog de Ronde van Lombardije won – is namelijk zwaar getroffen door het coronavirus, waardoor veel mensen overlijden en intensive care-afdelingen overvol raken. “Het is drieënhalf uur vanaf Monaco, maar het is echt bizar als je hoort hoe het daar aan toe gaat. Ik hoop echt dat het hier of in Nederland niet zover komt.”

De internationale wielerunie UCI heeft inmiddels besloten om alle koersen in de maand april te schrappen, maar Mollema hoopt eind juni wel weer een rugnummer op te spelden voor de 107e editie van de Ronde van Frankrijk. “Het is echter aankijken hoe de situatie zich verder ontwikkelt”, is de renner ook realistisch.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Rawolf 19 maart 2020 om 18:07

Als het zover komt hoop ik vooral dat Mollema niet hoeft te knechten voor de vergane glorie die daar geneigd is het kopmanschap op te eisen.

Jean Dumas 19 maart 2020 om 18:18

Een beetje respect voor Nibali, anders rijdt ie je karretje in de poep.

Franco Ballerini 19 maart 2020 om 18:17

Mollema komt bij mij als een intelligente en nuchtere renner over, maar hopen dat de Tour doorgaat is wel zeer naïef.

chasse patat 19 maart 2020 om 18:31

Nu prins Albert II ook besmet is is Monaco ook in lockdown gegaan. Dat zal toch binnen trainen worden.

vincenzo 19 maart 2020 om 18:36

Nee Bauke, officieel weten we nu niet of de Tour doorgaat. Maar ik maak uit je woorden op dat je er niet in gelooft, maar – tegen beter weten in – nog wel wil blijven dromen totdat het besluit officieel wordt.

vinnievidefietsen 19 maart 2020 om 19:48

Redactie; er zit een fout in jullie artikel. Het is hier in Frankrijk absoluut niet verboden om op de openbare weg te fietsen, sterker, je ziet voor het eerst in de Franse geschiedenis meer wielrenners dan auto's op de weg. Wel gewoon je attestation meenemen (die had Bauke dus bij zich, anders krijg je een boete van 135 euro), want daar vraagt de politie wel om. Alles wat je alleen doet, dat mag, hardlopen, de hond uitlaten, MTB, wandelen in het bos en ook wielrennen.

chasse patat 19 maart 2020 om 20:01

Dan moeten we voor de beeldvorming het ook geen lockdown noemen. Rutte had gisteren gelijk.

Rawolf 19 maart 2020 om 21:19

Waarvoor is dat attestation dan als toch iedereen het mag?

Lalsacien 19 maart 2020 om 21:20

Dat klopt niet helemaal. Je mag naar buiten zolang je maar in de nabijheid van je woning blijft!

vinnievidefietsen 20 maart 2020 om 09:07

Attestation is dit papiertje: file:///C:/Users/info/Downloads/attestation_de_deplacement_derogatoire%20(1).pdf, daarmee mag je je, i.c.m. je identiteitsbewijs verplaatsen, mits het in je eentje is. Nabijheid van je woning is een relatief begrip en staat er niet op vermeld. Ik ben al 2 keer aangehouden afgelopen dagen, maar er is geen enkel probleem dat de laatste keer (gisteren) op ruim 50 km van mijn huis was. Nogmaals: de Fransen zijn erg consequent met deze maatregelen en handhaving, het gaat er puur om dat je aangeeft dat wat je doet, dat je dat ALLEEN doet. Meer niet. De politie heeft een duidelijke focus hier: de nogal autistisch ingestelde bejaarden die al 400 jaar lang, elke dag op hetzelfde bankje in het park zitten met die 12 andere bejaarden. Er is geen enkele reden om een persoon die in z’n eentje sport, een wandeling maakt of de hond uitlaat, daarmee lastig te vallen. Er zijn hier maar 100.000 agenten mee bezig, op 66 miljoen mensen, dus zij hebben ook hun focus. Er geldt maar 1 ding: limiteer het aantal contacten en doe vooral zoveel mogelijk alleen. Daarom zal dat in Nederland niet lang werken denk ik, dat gezellig met elkaar in het park zitten, is leuk, maar die 1,5 tot 2 meter is dan erg moeilijk. Blijf gezond met z’n allen, groeten uit de Haute-Vienne (het nog enige departement zonder besmettingen…)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair