Bauke Mollema: “Het was een tactische koers”
foto: Cor Vos
donderdag 31 januari 2019 om 20:01

Bauke Mollema: “Het was een tactische koers”

Bauke Mollema is het seizoen uitstekend begonnen voor Trek-Segafredo. De 32-jarige Nederlander eindigde als derde in de Trofeo Ses Salines-Felanitx. “Het was een erg tactische finale. Het was hollen, stilstaan, hollen, stilstaan”, zo kijkt Mollema terug op de ploegsite.

Mollema kende een uitstekende dag op Mallorca. Sterker nog: hij wist als eerste van de favorieten boven te komen op de Puig san Salvador. Helaas voor hem bleven winnaar Jesús Herrada en Guillaume Martin uit de greep van de toppers. “Aan het einde reden ze te ver vooruit”, aldus Mollema.

“Het was sowieso een tactische slotklim. Er waren wel enkele aanvallen, maar het tempo lag niet heel erg hoog. Toen er aan de voet werd aangevallen, keek iedereen naar Alejandro Valverde. Hij is namelijk dé topfavoriet op een dergelijke aankomst.”

foto: Cor Vos

Volgens Mollema was het in de finale vooral “hollen, stilstaan, hollen, stilstaan.” Hierdoor wisten Herrada en Martin vooruit te blijven. “Ik kende de klim goed, aangezien ik hem de afgelopen maand vaak heb beklommen. Ik wist dan ook dat ik mijn sprint moest beginnen op driehonderd meter van de streep. Helaas bleven er twee renners buiten schot.”

Hectische seizoensstart 
Misschien nog wel belangrijker: Mollema wist de etappe zonder kleerscheuren door te komen. In tegenstelling tot collega’s als Mikel Landa en Rasmus Iversen. “Het was vandaag erg nerveus. Er waren veel valpartijen, met breuken tot gevolg. Kortom: een hectisch begin van het wielerseizoen!”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
31 januari 2019 20:25
Bauke staat er weer...topper zo vroeg in het jaar al weer in vorm
31 januari 2019 20:35
alweer
31 januari 2019 20:42
Top, weer klasbakkerij van de Mol
31 januari 2019 21:46
Paar jaar geleden WON ie zelfs dat rondje in Zuid-Amerika, rond deze tijd.
Net voor dat talentje, Oscar Sevilla.
31 januari 2019 21:47
Zoals zo vaak, respect voor 'De Bauk'.
31 januari 2019 21:48
trek segafredo gaat lekker
1 februari 2019 07:26
Grote rondes lekker voor de etappes gaan, en richten op de rittenkoersen van een week en knallen in de eendagswedstrijden! Precies waar zijn kracht ligt!
1 februari 2019 14:11
Wat een mooi shirt, pure klasse.

Reacties zijn gesloten.