Bauhaus wint openingsetappe Tour d’Azerbaïdjan

woensdag 4 mei 2016 om 12:11
Bauhaus wint openingsetappe Tour d’Azerbaïdjan

Foto: Sirotti

Phil Bauhaus heeft de eerste etappe in de Tour d’Azerbaïdjan (2.1) op zijn naam geschreven. De Duitser van Bora-Argon 18 was de snelste in een massasprint.  In de straten van Sumayit bleef hij Scott Sunderland (Illuminate) en Luca Wackermann (NASR-DUBAI) voor.

De etappe kende vandaag lange tijd één eenzame vluchter. De Maleisiër Mohd Zamri Saleh kreeg een voorsprong van bijna negen minuten, maar dat bleek niet voldoende. Hij werd ver voor het einde ingerekend. Nieuwe aanvalspogingen kenden daarna evenmin succes, waardoor het peloton afstevende op een massasprint.

Daarin bleek Bauhaus de snelste. Het is voor de 21-jarige Duitser de derde profzege. Eerder won hij twee etappes in de Ronde van Portugal.

Dit artikel delen:

2 Reacties

chasse patat 4 mei 2016 om 13:32

Bauhaus manifesteert zich steeds nadrukkelijker. Dit is weliswaar een kleine wedstrijd, maar hij klopt duidelijk aan de deur (zie ook de sprint in de Panne dit jaar) . Dit lijkt mij nu echt een man voor Giant om in de gaten te houden samen met Buchmann.

Chrys 4 mei 2016 om 14:52

Inderdaad iemand die langzaam meer naar de voorgrond komt. Wat betreft Buchmann is Bora zo slim geweest om hem vast te leggen tot eind 2018. Dus die zal Giant nog wel een tijdje in de gaten moeten houden ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair