Bauhaus sprint naar zege in slotrit Denemarken, Hofland tweede

Bauhaus sprint naar zege in slotrit Denemarken, Hofland tweede

foto: Sirotti

zondag 31 juli 2016 om 15:50

De vijfde en laatste etappe in de PostNord Danmark Rundt 2016 is op het palmares bijgeschreven van Phil Bauhaus. In Frederiksberg was hij de snelste in de massasprint, voor Moreno Hofland en Daniele Bennati. Michael Valgren schrijft het eindklassement op zijn naam.

Boom bedrijvig
Op honderd kilometer voor de meet rukten zeven renners zich los van het peloton, met daarbij enkele interessante namen. Rasmus Guldhammer (Stölting Service Group), Aimé De Gendt (Topsport Vlaanderen-Baloise), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Jonas Vingegaard (ColoQuick CULT) en onze landgenoten Brian van Goethem (Roompot-Oranje Peloton), Tom Leezer (LottoNL-Jumbo) én man in vorm Lars Boom (Astana) vormden de ontsnapping van de dag. De voorsprong van de zeven kwam echter nimmer boven de twee minuten uit. Desondanks hielden de zeven lang stand.

LottoNL-Jumbo neemt verantwoording
In de slotfase moest het peloton tien keer een lokale ronde van zes kilometer rijden. Vooraan ging het Tonelli niet snel genoeg, waarna Boom achter hem aan sprong. Samen reden ze de overige vijf renners al snel op een gat. Omdat Leezer vooraan niet mee kon, was dat voor LottoNL-Jumbo het teken om de kop te nemen in het peloton. Zij reden het gat met de vijf snel dicht in dienst van sprinter Moreno Hofland. Op negen kilometer van de meet bedankte Tonelli onze landgenoot voor de poging en kon men zich opmaken voor de massasprint. LottoNL-Jumbo leverde een nagenoeg perfecte lead-out, maar Bauhaus maakte daar vanuit het wiel van Hofland dankbaar gebruik van.

Dit artikel delen:

19 Reacties

TeamNL 31 juli 2016 om 15:52

Deze 2e plek doet echt pijn voor Hofland. Perfect afgezet maar hij heeft het gewoon niet op dit moment.

polke 31 juli 2016 om 15:54

Boom is top

Velominatus 31 juli 2016 om 15:55

Man in vorm Lars Boom? Heb ik iets gemist?

vlek 31 juli 2016 om 15:56

Mooie overwinning voor Bauhaus, balen voor Hofland. Zit er weer dichtbij. Weet iemand waarom ze bij Tinkoff niet voor Baska zijn gegaan vandaag? Heeft hij eerder in de etappe moeten werken? Hij heeft na zijn overwinning in Handzame nog maar weinig kansen gehad en vond hier toch een mooie koers om weer te scoren.

robotour 31 juli 2016 om 16:05

Vermoedelijk om de eindoverwinning van Valgren vanwege bonificatie-seconden niet in gevaar te brengen. Tinkoff vond het wel best met de kopgroep en liet de achtervolging aan andere ploegen over. Met Benatti hebben ze natuurlijk ook een snelle man.

Turtlehead 31 juli 2016 om 16:11

Hofland doet iig weer mee vooraan de afgelopen weken. Maar het is hem niet gegund kennelijk, dat is zuur.
Boom weer chef hopeloze gevallen, goeie benen en gemotiveerd kennelijk, maar (nog) nul resultaten.

vlek 31 juli 2016 om 16:13

Maar een sprint van Baska zit dat toch niet in de weg? Nu proberen ze het inderdaad met Benatti en dan zie ik liever een kans voor Baska eerlijk gezegd.

polke 31 juli 2016 om 16:53

Boom moet zo snel mogelijk naar een andere ploeg . en dan zie ik hem nog PRB of RVL winnen .En weer crossen in veld . maar een juiste ploeg vinden woord moeilijk .

DeGroteMolen 31 juli 2016 om 17:15

Zit niet mee voor de zoveelste keer of zit het er gewoon niet in bij Hofland? Kan me goed voorstellen dat het geduld opraakt bij de ploeg. Hofland begint een tweede Markus te worden, aardige carriere start maar het vervolg lijkt uit te blijven.Jammer.

RaketVuist 31 juli 2016 om 17:36

@Polke
Ronde van Limburg? Ja, dat zou moeten lukken ;P

UrbanSteel 31 juli 2016 om 18:17

We kunnen weer wat babbelen over Lotto-Jumbo en terecht , ze hebben hier een prestatie neergezet om snel te vergeten , Hofland heeft nu zo’n 13 maanden niks meer gewonnen , ik geeft het toe , je moet het kunnen , 13 maanden niet winnen als sprinter, maar over Roompot kunnen we ook babbelen, dat is hier ook dramtatisch aan het rondrijden geweest. Deze Ronde van Denemarken met een bezetting om niet over naar huis te schrijven zijn nu niet bepaald hoogtij dagen voor het Nederlandse wielrennen geweest.

Janjanssen98765 31 juli 2016 om 18:40

Jammer voor Hofland maar hij laat de laatste weken wel positieve dingen zien, mist gewoon net de absolute topsnelheid die een Groenewegen wel heeft.

Dan misschien een vraag die wat minder on topic is maar heeft iemand enig idee waarom Noorwegen en Denemarken wel in staat zijn constant goede jeugdige talenten af te leveren maar Finland en Zweden eigenlijk maar sporadisch?

Koersmaniak 31 juli 2016 om 19:02

Het valt mij nu op dat deze ronde buiten categorie is, met slechts 3WT teams aan de start en er vooral Deense ‘beloften’ meededen om het eindklassement.

tdv21 31 juli 2016 om 19:07

Een rondje dat niet super bezet is maar het zijn zeker ook geen sukkelaars die hier rijden. En toch zie je dat 3vd5 etappes worden gewonnen door jonge Denen en 1 door een jonge Duitsers. Als ze nu compleet zouden bevestigen (wat Denen regelmatig niet doen) dan lijkt er een gouden Deens-Noorse generatie aan te komen. En de oosterburen kunnen met Buchmann en Bauhaus ook gerust zijn.
@jj98765, mss omdat deze jongeren het nageslacht zijn van Rasmussen die de koers daar populair heeft gemaakt en in Noorwegen hetzelfde met Hushovd. Neemt niet weg dat de Zweden toptijdrijders hebben gehad die niet hetzelfde effect hebben gehad of halen. Te weinig media aandacht ? Geen cultuur ? Een interessante vraag ;)

EricV 31 juli 2016 om 20:05

Hofland tja

Sebas 31 juli 2016 om 21:29

Je hebt wel Bennati èn Valgren erbij die het dit rondje goed doen. Dan krijgt zo’n jongen helaas niet de kans. Ze lijken hem in de wat kleinere etappekoersen af en toe een rit uit te spelen. In de Scheldeprijs was hij trouwens kopman!

jan jansen 31 juli 2016 om 21:54

Waarom doet Hofland niet mee met de criteriums na de Tour, dan kan hij tenminste wat winnen. Staat altijd goed op je cv.

xistnc 31 juli 2016 om 22:11

Was moeilijk te combineren met Denemarken.

JochemV92 1 augustus 2016 om 08:13

@Vlek Misschien dat Baska al onder de pannen is bij een ploeg en Bennatti nog een contract bij elkaar moet rijden? Lijkt me sterk.

Overigens al bekend waar Valgren heen gaat?

Headlines

Materiaalzone

Populair