Bauhaus sprint naar winst in Mâcon, Bouwman pakt bergtrui

donderdag 8 juni 2017 om 16:13
Bauhaus sprint naar winst in Mâcon, Bouwman pakt bergtrui

Phil Bauhaus heeft in het Critérium du Dauphiné de etappe naar Mâcon gewonnen. De 22-jarige Duitse sprinter van Sunweb won na een rit van 175 kilometer de massasprint.

Drie Nederlanders in de aanval 
Direct vanuit de start werd er aangevallen. Een groepje met onder meer Koen Bouwman en Marco Minnaard werd snel teruggehaald, maar de twee Nederlanders hadden even later wel succes. Samen met Dylan van Baarle en Julien El Fares ontstond er een nieuwe vluchtersgroep, die een maximale voorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar reed.

Bouwman deed onderweg goede zaken voor zijn bergtrui. Hij verzamelde voldoende punten om de trui over te nemen van Thomas De Gendt. In het peloton nam FDJ de regie in de achtervolging.

De vluchters zouden het niet tot het einde volhouden. In de slotfase werden zij een voor een ingerekend, maar Van Baarle gaf zich niet zomaar gewonnen. In de finale hield hij dapper stand, tot hij op zes kilometer van het einde moest capituleren.

Bauhaus klopt Franse top
In de straten van finishplaats Mâcon namen Katusha-Alpecin en Bahrain Merida het initiatief. In de sprint slaagde Kristoff er niet in om het af te maken. Bauhaus bleek de sterkste sprinter en kon daardoor de grootste zege in carrière boeken. Hij hield de Franse topspurters Arnaud Démare, Bryan Coquard en Nacer Bouhanni achter zich.

Dit artikel delen:

66 Reacties

klootje kriekeljon 8 juni 2017 om 18:28

Guushovd, alleen de kanttekening dat je van heel die Bauhaus nog geeneens gehoord had op het moment dat je de kritiek had, plaatst het wel in een totaal ander daglicht.

Edit:
Dit dus..

Quote:
Guushovd – 24 mei 2017 om 17:53
Pfff, wie? Vanaf nu is het onmiskenbaar dat Dumoulin een volledig op hem afgestemde ploeg om zich heen verdient. Dit soort mannen kan echt niet meer.

Dus laten we die discussie niet nog maar een keer voeren idd.

Titaantje 8 juni 2017 om 18:48

Barguil op achterstand. Iets gebeurt?
Goed voor Oomen iig.

schipperaar 8 juni 2017 om 18:52

Die plannen voor een sprinttrein kunnen overigens ook de kast in, totaal overbodig.

TeamNL 8 juni 2017 om 18:54

Mooie overwinning! Slechts 22 jaar. Zijn hoofdbewegingen lijken een beetje op die van de oude Zabel.

Van Baarle moet gewoon zo snel mogelijk weg bij Cannondale, die jongen heeft veel meer in zich.

Koel 8 juni 2017 om 19:07

Zat er natuurlijk aan te komen.
Onlangs, toen hij 5e werd kwam hij van heel ver, verdiend voor deze jongen, die in de Giro veel kopwerk op het vlakke heeft gedaan…….

@Titaantje – 8 juni 2017 om 18:48
Wellicht omdat hij aan het terugkomen is na een bekkenbreuk …?

Guushovd 8 juni 2017 om 19:12

@klootje
OK nu dwing je me om toch weer te discussiëren. Ik kende hem wel, maar het was mij ontgaan dat hij meedeed. Ik was de hele giro vooral gefocussed op t klassement en zijn aanwezigheid in de giro was mij ontgaan.

Daarom mijn reactie. Achteraf realiseerde ik mij dat hij in de sprints al aardig had meegedaan.

Eens dat dit mijn standpunt verzwakt, maar ik miste sterke renners rond Tom op beslissende momenten, zelfs als er nog iemand was waren ze vaak niet sterk genoeg om echt te helpen. Die irritatie bepaalde mijn reactie en in die context heb ik die reactie geplaatst, want Bauhaus was er op die moment in ieder geval niet.

klootje kriekeljon 8 juni 2017 om 19:22

Vooraf kun je kritiek op de selectie hebben en heb je een punt. Tijdens de Giro kun je in principe natuurlijk ook kritiek hebben, maar in dit geval bleek tijdens de Giro al snel dat deze jongen zijn selectie waar maakte met zowel puike ereplaatsen als goed werk op het vlakke voor Dumoulin. Als je dan tijdens van mening bent dat je nog een keer moet benadrukken dat de selectie een slechte keuze is terwijl al dat werk van degene op wie je kritiek hebt je totaal ontgaan is.. dan blijft er nog weinig over van je standpunt denk ik.
En als je tijdens kritiek wilt hebben op zijn selectie dan kun je ook zeggen dat het tijdens gewoon bleek dat zelfs zonder Kelderman en die man die ipv Bauhaus had moeten worden opgesteld het voor Dumoulin nog geen probleem was het klassement te leiden en vervolgens winnen.. zeker als hij het zelf niet nog zo spannend had gemaakt.
En dat de selectie daardoor dus gelegitimeerd werd. De winnaar heeft altijd gelijk, zeker als de winnaar (Sunweb) eigenlijk maar voor plek 5-10 ging in het klassement.

Wolt 8 juni 2017 om 19:26

De oude Henao doet mee ****

Lalsacien 8 juni 2017 om 20:09

@Titaantje Warren Barguil rijdt hier om wedstrijdritme op te doen. Focus van Sunweb tijdens de Dauphiné ligt op Bauhaus en Oomen.

Lennimator 8 juni 2017 om 20:33

@ jeandumas: 100 procent eens. Die van Baarle is een klasbak! Net 25 jaar. Kom maar Sunweb.

assen 8 juni 2017 om 23:32

Dat Sunweb m hier weer opstelt – respect!
Ikzelf had mijn twijfels – zo’n jonge gast alweer een zwaar rondje – maar ik ben erg blij voor Sunweb & Bauhaus. :-)

Guushovd 8 juni 2017 om 23:33

@klootje
Ja hebt 100% gelijk. Mea culpa, mea maxima culpa.

RiGHT 9 juni 2017 om 00:36

bij Sunweb produceren ze wel sprinters zeg… de zoveelste sprinter die bij Sunweb-en-voorlopers tot volwassenheid komt

Petros 9 juni 2017 om 00:48

Bauhaus reed de afgelopen twee keer ook al Eem sprint, was toen ook al een van de snelste, maar zat veel meer naar achteren. Vandaag zat beter geplaatst, maar zijn timing was ook erg goed. Hij verraste daarmee Demare, die niet heel veel langzamer sprintte.

Fanny 9 juni 2017 om 07:24

Bouwman was gisteren onderweg voor een missie met het definitief veroveren van de bergtrui voor hemzelf en voor iemand anders.

http://www.gelderlander.nl/wielersport/bouwman-draagt-bergtrui-op-aan-overleden-jeugdtrainer-teetje~a966325d/107201933/

Sephiroth 9 juni 2017 om 07:35

Hij kwam trouwens wel op erg grote achterstand binnen. Hopelijk is hij niet te diep gegaan.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair