Bauhaus sprint naar winst in Mâcon, Bouwman pakt bergtrui

donderdag 8 juni 2017 om 16:13
Bauhaus sprint naar winst in Mâcon, Bouwman pakt bergtrui

Phil Bauhaus heeft in het Critérium du Dauphiné de etappe naar Mâcon gewonnen. De 22-jarige Duitse sprinter van Sunweb won na een rit van 175 kilometer de massasprint.

Drie Nederlanders in de aanval 
Direct vanuit de start werd er aangevallen. Een groepje met onder meer Koen Bouwman en Marco Minnaard werd snel teruggehaald, maar de twee Nederlanders hadden even later wel succes. Samen met Dylan van Baarle en Julien El Fares ontstond er een nieuwe vluchtersgroep, die een maximale voorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar reed.

Bouwman deed onderweg goede zaken voor zijn bergtrui. Hij verzamelde voldoende punten om de trui over te nemen van Thomas De Gendt. In het peloton nam FDJ de regie in de achtervolging.

De vluchters zouden het niet tot het einde volhouden. In de slotfase werden zij een voor een ingerekend, maar Van Baarle gaf zich niet zomaar gewonnen. In de finale hield hij dapper stand, tot hij op zes kilometer van het einde moest capituleren.

Bauhaus klopt Franse top
In de straten van finishplaats Mâcon namen Katusha-Alpecin en Bahrain Merida het initiatief. In de sprint slaagde Kristoff er niet in om het af te maken. Bauhaus bleek de sterkste sprinter en kon daardoor de grootste zege in carrière boeken. Hij hield de Franse topspurters Arnaud Démare, Bryan Coquard en Nacer Bouhanni achter zich.

Dit artikel delen:

66 Reacties

kittelkolb 8 juni 2017 om 16:37

Flashke noemt gewoon de laatste etappewinnaars op. Denk niet dat hij dat bedoelde dat Porte een aanstormend talent is.

Mathieu Moller 8 juni 2017 om 16:40

@kittelkolb
Klopt, maar het is wel wat ongelukkig verwoord.

Quintenri 8 juni 2017 om 16:44

Kristoff, daar zit nu toch niets meer op?

dumoman 8 juni 2017 om 16:51

Goed gedaan van de jonge garde; sunweb in een flow

schipperaar 8 juni 2017 om 16:56

@quintenri
Nog iets teveel volgens zijn ploegleiding.

flashke 8 juni 2017 om 17:01

Ja sorry jongens dat kan ik misschien enkel in een face-to-face gesprek zeggen zodat je aan mijn intonatie/gezichtsuitdrukking kan zien dat het een grapje is. Lastig om dat in een reactie te gieten. Het was simpelweg een kleine knipoog naar de gemiddelde WF'er die niet echt overtuigd is van het talent van Porte.

Om te tonen dat ik echt geen halve gare ben, dit schreef ik vanmiddag nog (ook een sarcastische reactie op een andere sarcastische reactie op een iemand die Froome al in de trein van Dumoulin zag, volgt u nog?)

Quote:
flashke – 8 juni 2017 om 12:12
@kosmonaut
Porte is wel al 32. (…)
kittelkolb 8 juni 2017 om 17:02

Boasson Hagen is ook niet echt in vorm, je zou van hem naast Kristoff toch meer verwachten in dit deelnemersveld.

Guushovd 8 juni 2017 om 17:06

@Klootje
Ik was één van die mensen met kritiek. Maar die richtte zich niet op Bauhaus zelf of op het feit dat hij de giro niet uitreed. Ik was de mening toegedaan dat de hele ploeg om Tom Dumoulin gebouwd zou moeten zijn, met name voor in de zware (berg) etappes vond ik namelijk dat, dat beter kon.

Dat hij hier nu wint is mooi en verandert daar niets aan.

klootje kriekeljon 8 juni 2017 om 17:08

Wat had Bauhaus nog moeten dan in de Giro? En ik weet wat je kritiek was, je kunt je afvragen of je de overwinning vandaag los kunt zien van het afstappen in de Giro.

vluggejapie 8 juni 2017 om 17:12

Als je goed kijkt zie je in de tiende seconde van het filmpje hoe Bouhanni een soort kopstoot geeft aan Colbrelli.

vlek 8 juni 2017 om 17:14

Prima overwinning! Zat er natuurlijk al een hele tijd aan te komen, maar toch mooi voor zo'n relatief jonge sprinter om in zo'n mooie koers toe te slaan.

Quote:
Ik was de mening toegedaan dat de hele ploeg om Tom Dumoulin gebouwd zou moeten zijn, met name voor in de zware (berg) etappes vond ik namelijk dat, dat beter kon.
Quote:
Wat had Bauhaus nog moeten dan in de Giro?

Deze vraag is toch niet relevant?

Quote:
Dat hij hier nu wint is mooi en verandert daar niets aan.

Precies!

ronddraaien 8 juni 2017 om 17:15

@guushovd
Dat hij hier wint, verandert daar wel iets aan. Het was zeker niet het geval dat Bauhaus een hele trein meekreeg in steun (meer bepaald 0 renners). Dat hij hier wint, toont dat de ploegleiding zag dat het echt wel een toptalent is. Je stuurt geen sprinter mee die niet verder zou raken dan plek 12, maar ondanks dat hij tweemaal top vijf haalt en echt wel een pak werk heeft gedaan voor Dumoulin in bergritten met een vlakke aanloop, waren er hier een paar die niet eens wisten dat hij meedeed. Ook het moment van afstappen, rit 17 of 18, bewijst dat zijn taak MEER DAN volbracht was.

vlek 8 juni 2017 om 17:18
Quote:
Dat hij hier wint, verandert daar wel iets aan.

Wat dan?

koos1 8 juni 2017 om 17:25

Iemand een idee wat er met Stannard aan de hand is. Gisteren in de TT bijna laatste en vandaag niet gestart. Is toch geen best teken voor de Tour waar hij normaal een van de belangrijke renners is voor Froome (op het vlakke)

UrbanSteel 8 juni 2017 om 17:27

Mooie koers van Bouwman, Minnaard en van Baarle. Geweldige sprint van Bauhaus.
En nu Koentje morgen echt in de bolletjes trui.

klootje kriekeljon 8 juni 2017 om 17:34

Wat heeft het afstappen met Bauhaus in die Giro te maken met het kritiek hebben op een Giro-selectie die niet 100% op Dumoulin afgestemd is? Dat is kritiek vooraf?

Eenmaal in de Giro bleek dat Bauhaus geweldig reed. Hij ging naar huis met enkel nog zware bergritten en een tijdrit. Mocht hij doorgegaan zijn, zou de kans groter zijn dat hij hier vandaag niet gewonnen had. Dat hij hier wint, is waarschijnlijk dus ook mede door het vroeger afstappen.

Overigens was er wel degelijk kritiek op het afstappen van Bauhaus. Dat ie maar door moest blijven fietsen voor Dumoulin.

Jean Dumas 8 juni 2017 om 17:44

Klasse Van Baarle, rijdt al zijn medevluchters een voor een uit het wiel en haalt het ook nog op een haar na, kopen bij Sunweb voor de Tour.

ronddraaien 8 juni 2017 om 17:48

@vlek
Het toont dat hij iets kan. Dat verandert er. Als je een sprinter bent zonder talent die nooit hoge toppen zal scheren, dan was je selectie bij Sunweb onverdiend. Nu toont hij dat hij topsprinters kan verslaan, deed dat trouwens ook af en toe in de Giro, en dat hij dus die plek verdiende. Een 4e en een 5e plaats hebben de meesten over het hoofd gezien.
Het draait -terecht- niet allemaal rond Dumoulin bij Sunweb. Voor de ontwikkeling van Bauhaus was de Giro belangrijk. Hij heeft ook veel geknecht op het vlakke, dus mag er achteraf geen kritiek zijn. Vooraf was het misschien discutabel, maar verrassing verrassing, de ploegleiding weet wat ze doet.

zacht 8 juni 2017 om 18:06

Knap van die Porte om stand te houden in het AK. Is dat trouwens geen Fransman?

vlek 8 juni 2017 om 18:20
Quote:
Dat is kritiek vooraf?

Precies, de kritiek van Guushovd was ‘kritiek vooraf’ en daarom heeft de vraag wat Bauhaus nog in de Giro had kunnen doen in die laatste ritten daar geen waarde.

Quote:
Overigens was er wel degelijk kritiek op het afstappen van Bauhaus. Dat ie maar door moest blijven fietsen voor Dumoulin.

Die mensen hadden inderdaad niet bepaald het sterkste punt.

girardengo 8 juni 2017 om 18:21

@zacht
Wat dacht je dan van Valverde?

vlek 8 juni 2017 om 18:23
Quote:
Het toont dat hij iets kan. Dat verandert er.

Wat hiervoor was dat nog niet duidelijk? Mensen die vonden dat alles in de Giro bij Sunweb volledig om Dumoulin moest draaien, die zullen toch onder dat alles ook verstaan dat ook een rit in de Dauphine daaraan ondergeschikt is?

Quote:
dus mag er achteraf geen kritiek zijn.

Onzin. Ook of juist achteraf heeft Dumoulin getoond dat hij een ploeg verdiend die volledig om hem wordt gebouwd!

nederbelg 8 juni 2017 om 18:24

@koos
Wat er met Stannard aan de hand is? Behalve dat hij ziek is (zag het zonder meer details langskomen in livestream), is hij op zijn dertigste zoals zoveel wielrenners al behoorlijk kaal. Kan een wonderdokter zich daar eens over buigen? Of wacht, zou het net door een wonderdokter komen?

Guushovd 8 juni 2017 om 18:25

Ik ga deze discussie niet nog eens voeren. Ik heb een andere mening over wat een optimale ploeg voor Dumoulin was als anderen en ik respecteer dat anderen het daar niet mee eens zijn.
En ik vond het overigens volstrekt begrijpelijk dat hij afstapte. Niks tegen die jongen en zijn prestatie.

Bassi 8 juni 2017 om 18:25

Gewoon Caleb in een ander shirtje

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair