Basso vlak voor operatie: “Vertrouw erop dat alles goed komt”

woensdag 15 juli 2015 om 11:26
Basso vlak voor operatie: “Vertrouw erop dat alles goed komt”

Ivan Basso heeft er het volste vertrouwen in dat hij volledig zal herstellen van de teelbalkanker die maandag op de rustdag bij hem werd geconstateerd. “Ik heb goede hoop dat alles goed zal komen. Vandaag wordt een geweldige dag”, zegt de tweevoudig winnaar van de Giro d’Italia in een video-interview op de website van Gazzetta dello Sport.

Het kwaadaardige gezwel werd maandag ontdekt bij een onderzoek in het ziekenhuis van Pau. Vandaag gaat de Italiaan al onder het mes. “Professor Montorsi is speciaal. Hij helpt me om me goed te voelen”, zegt de 37-jarige Basso. “Na de operatie zal hij me vertellen hoe het is gegaan, maar er is veel optimisme en ik heb goede hoop dat alles in orde komt.”

Basso voelt zich gesterkt door alle steun die hij de afgelopen dagen heeft ontvangen. Niet alleen binnen zijn eigen ploeg Tinkoff-Saxo, maar uit de hele wielerwereld. “We strijden tegen elkaar op de fiets, maar in moeilijke tijden zijn we één. Er zijn veel goede mensen in het wielrennen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Italia 15 juli 2015 om 11:29

Ik hoop dat hij nog een keer kan terugkomen en op een fantastische manier afscheid kan nemen van het wielrennen, in plaats van noodgedwongen stoppen. Zet hem op Ivan!

WCEendT 15 juli 2015 om 12:04

Laten we met zijn alle hopen dat er geen gekke dingen gebeuren! Hoop op het beste Basso… hoop op het beste!

Concorde 15 juli 2015 om 12:13

Als het proces alleen in de teelbal zit en geen chemo aanvullend noodzakelijk is kan hij nog wel snel terugkomen. Als hij chemo moet krijgen wordt het lastiger om nog terug te komen (gezien zijn leeftijd). Hoop inderdaad op een waardig afscheid van de wielersport.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair