‘Basso richt zich in 2011 op de Tour’
maandag 18 oktober 2010 om 14:26

‘Basso richt zich in 2011 op de Tour’

Ivan Basso zal zich volgend seizoen waarschijnlijk volledig gaan toeleggen op de Tour de France. Dat vertelde zijn ploeggenoot Vincenzo Nibali tegen La Gazzetta dello Sport. Vuelta-winnaar Nibali zal als kopman starten in de Giro d’Italia zodat Giro-winnaar Basso zich volledig kan toeleggen op de Ronde van Frankrijk.

Nibali kiest ervoor om volgend seizoen net als in 2010 uit te kunnen blinken in twee grote rondes. Nibali reed afgelopen jaar zowel de Giro in mei als de Vuelta in september. “Ik wil herhalen wat ik dit jaar gepresteerd heb: een hoog niveau halen in twee grote rondes,” vertelde hij. Omdat de Giro zijn geboortestreek Sicilië aandoet zou Nibali de ronde in ieder geval willen rijden. “Natuurlijk wil ik daarbij zijn,” aldus Nibali. “Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat Basso zich volledig op de Tour gaat richten.”

Basso eindigde in de Tour van 2010 op een teleurstellende 32e plaats in het eindklassement. “Ik kampte nog met de naweeën van de Giro, die heel erg zwaar was,” vertelde hij tegen Cyclingnews. Om zich beter voor te bereiden op de Tour overweegt hij daarom om de Giro volgend jaar links te laten liggen. Volgende maand beslist Liquigas definitief over het programma van zijn twee kopmannen.

RIDE Magazine