Basso over nieuwe functie: “Voelt weer als toen ik neoprof was”

dinsdag 27 oktober 2015 om 16:29
Basso over nieuwe functie: “Voelt weer als toen ik neoprof was”

Foto: Marcel Koch

Ivan Basso heeft zijn fiets nog maar amper aan wilgen gehangen of hij begint al aan zijn nieuwe functie bij Tinkoff. De Italiaan wordt een van de managers en kan aan die rol al een beetje wennen tijdens de teambijeenkomst deze week in Kroatië. “Ik voel me weer hetzelfde als toen ik neoprof was in 1999”, vertelt hij aan Gazzetta dello Sport.

Zoals bij zijn afscheid al werd aangekondigd, moet Basso de bestuurlijke en technische aspecten gaan combineren en wordt hij een belangrijke schakel tussen renners en de ploegleiding, met daarbij Steven de Jongh. “Ik moet er zijn voor iedereen”, legt hij uit. “Een trouwe metgezel voor de sportieve bestuurders en coaches. Een coördinator tussen de renners en de technische staf.”

Voor de renners binnen de ploeg hoopt de 37-jarige Italiaan een vertrouwenspersoon te worden. “Ik ben iemand die naar ze luistert en met ze praat en ze adviezen geeft.” Ook zal hij zelf nog regelmatig op de fiets stappen. “Ik ga helpen met het testen van de materialen en het verkennen van de routes.”

Basso, die volledig is genezen van de teelbalkanker die tijdens de afgelopen Tour bij hem werd vastgesteld, ziet een parallel met zijn actieve carrière. “Het gaat ook nu weer om volharding, vastberadenheid en hard werken. Ik heb een mooi verleden als wielrenner. Nu ben ik een manager en moet ik weer vanaf nul beginnen om alles te leren.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

FondriestTF3 27 oktober 2015 om 16:35

Wat een “nieuws” zeg.

Ik vind het prima als er een dag geen nieuws staat op Wielerflits. Beter dan dit soort nikszeggende berichten die je opent, leest en dan denkt: “Is het nu alweer open-deuren-week?”

0
achtpuntzes 27 oktober 2015 om 16:38

@ Ivan Basso:

Quote:
Ik heb een mooi verleden als wielrenner.

nou niet meteen gaan overdrijven he, er zitten toch wat smetjes op.

0
Hakkie2 27 oktober 2015 om 16:51

@Fondriest: juist zulke berichten die je niet overal ziet vind ik een aanvulling. Al had ik toevallig dit bericht al ergens anders gelezen. Maar dit is zeker wel nieuwswaardig voor een wielersite.

0
aeroventiel 27 oktober 2015 om 17:12

@fondriestTF3
Dus omdat jij iets niet als nieuws ziet moet wielerflits het niet plaatsen? Sommige mensen vinden het leuk om dit soort dingen ook te lezen..

On. Een renner met de ervaring van Basso kan zeker een goede werking hebben op het team. Lijkt mij als jonge renner geweldig om tips te krijgen van een grote ronde winnaar.

0
Marakus 27 oktober 2015 om 17:14

Ik vind het een leuk bericht! Laat maar komen zeker in deze tijd waarin er zo weinig wielernieuws is :)

0
Sarg 27 oktober 2015 om 18:31

Ik vind dit ook een leuk bericht om te lezen, ik wist nog niet dat hij dit ging doen.
Ik zie graag zoveel mogelijk nieuws op wielerflits ook de kleine nieuwtjes.

0
Henki 27 oktober 2015 om 18:32

@Fondriest, mooi dat je dat zegt bij dit bericht. Dit is een van de weinige berichten waarbij ik niet direct naar onder ging voor de reacties omdat ik toch al wist wat er in stond, en dus daadwerkelijk gelezen heeft wat er in het bericht zelf staat.

0
RiGHT 27 oktober 2015 om 23:01

Ik vind dit soort berichtjes prima.

… zo lang er morgen en volgende week maar niet berichten van gelijke strekking verschijnen over Basso ;)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone