Basso: “Ik wil volgend jaar de Tour winnen”
donderdag 28 oktober 2010 om 19:09

Basso: “Ik wil volgend jaar de Tour winnen”

Ivan Basso gaat in 2011 een serieuze poging wagen zijn eerste Tour de France te winnen. Dat vertelde de tweevoudig Giro-winnaar tegen de Spaanse krant La Nueva Espana. “Het is mijn doel de Ronde van Frankrijk dit maal te winnen,” verklaarde de 32-jarige Italiaan, die in de voorbije Tour als 32e in het eindklassement afsloot.

De tijd begint voor Basso te dringen. “Ik moet de Tour toch één keer winnen,” vertelde Basso. “Ik ben al een keer tweede en een keer derde geweest. Ik heb nog twee jaar de kans om hem een keer te winnen,” rekende hij uit.

Het parcours van de Tour 2011 kan zijn goedkeuring wegdragen. “Er zijn een paar geweldige bergetappes en weinig tijdritkilometer, dat ligt mij wel. Het zal zwaar worden zoals altijd. Er zijn niet één of twee rivalen waar ik voor op moet passen want iedereen zal in juli op zijn best zijn.” Basso hoopt in de Tour aan te kunnen treden tegen titelverdediger Alberto Contador, die momenteel in afwachting is van een mogelijke schorsing wegens dopinggebruik. “Alberto is een vriend en ik hoop dat zijn probleem snel op een goede manier wordt opgelost.”

Of hij aan de start zal staan van de Giro d’Italia liet hij nog niet weten. Het ziet ernaar uit dat Liquigas Vuelta-winnaar Vincenzo Nibali gaat uitspelen in de Giro zodat Basso volledig voor de Tour de France kan gaan. Zijn seizoensprogramma maakt hij binnen enkele weken bekend.

RIDE Magazine