Basso: “Ik ben niet gestopt vanwege de kanker”

vrijdag 30 oktober 2015 om 18:08
Basso: “Ik ben niet gestopt vanwege de kanker”

Ivan Basso heeft benadrukt dat hij niet stopte met wielrennen omdat hij behandeld moest worden voor teelbalkanker. De Italiaan beëindigde dit jaar zijn loopbaan als wielrenner, maar blijft actief voor Tinkoff-Saxo.

“Ik ben niet gestopt omdat ik kanker had”, zei Basso (38) in een interview met Cyclingnews. “Ik had hiervan terug kunnen komen. Misschien niet dit jaar, maar als ik een winter had getraind, had ik volgend seizoen wel kunnen koersen. Ik heb de afgelopen maanden gefietst om fris te blijven en omdat ik ervan wilde genieten. Ik wilde nog altijd energiek blijven en in het peloton is 38 al behoorlijk oud. In het normale leven is 38 nog altijd jong. Ik heb vier kinderen en wil een nieuwe start maken. Het voelt alsof het 1999 is en ik weer een neoprof ben.”

Basso liet in het interview weten dat hij vooral stopte omdat hij steeds minder zeker van zijn zaak werd op de fiets. “Alsof je in een donkere bioscoop rondloopt”, legde hij het uit. “Je weet dat je gaat vallen. Ik moest het advies dat mensen me gaven ter harte nemen en stoppen.”

Basso begint nu een loopbaan als ploegleider bij Tinkoff-Saxo en kijkt uit naar zijn nieuwe leven. “Ik weet dat ik fouten ga maken en ik weet dat ik veel moet gaan leren, maar ik ga het beste uit mezelf en de mensen om me heen halen. Ik word al heel goed geholpen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Stelvio-fan 30 oktober 2015 om 19:27

38 is dan ook wel een erg mooie leeftijd om te stoppen. Oud zat!

0
EricV 31 oktober 2015 om 09:11

Edit redactie: Dit is niet nodig

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone