James Piccoli houdt stand in Tour de Taiwan, Van Empel derde
foto: Cor Vos
woensdag 20 maart 2019 om 08:19

James Piccoli houdt stand in Tour de Taiwan, Van Empel derde

De vierde etappe van de Tour de Taiwan (2.1) is gewonnen door James Piccoli. De 27-jarige Canadees van Elevate-KHS versloeg in finishplaats Xianshan Visitor Center leider Jonathan Clarke en Nederlander Etienne van Empel. Clarke gaat nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement.

Piccoli haalde na de finish opgelucht adem, aangezien de Canadees nét uit de greep wist te blijven van een favorietengroep, aangevoerd door Clarke én Van Empel. Voor Piccoli is het zijn eerste zege in negen maanden tijd. Vorig jaar was hij nog de beste in de Tour de Beauce.

Voor Van Empel is het dan weer zijn beste uitslag voor Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. Dinsdag werd de 24-jarige Nederlander ook al zevende in de etappe naar Shigang. Morgen is de slotrit van de Tour de Taiwan. De renners eindigen met een vlakke etappe van en naar Pingtung.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
20 maart 2019 08:46
Doen ze daar alleen maar vlakke etappes of zo?
    20 maart 2019 10:45
    De profielen staan op PCS. Wel wat meters omhoog (maar ook weer niet denderend veel), maar niet echt in de finishzones. De laatste etappe van morgen is wel volledig vlak.
20 maart 2019 11:11
Potdikke, pakt Van Empel hier toch op twee haren na die etappe!
    20 maart 2019 13:28
    Meteen z'n kortste uitslag ooit in een profkoers, dat dan weer wel.

Reacties zijn gesloten.