Bas Tietema en Rob Harmeling geslaagd voor ProTeam-ploegleidersexamen
foto: Cor Vos
vrijdag 10 november 2023 om 08:29

Bas Tietema en Rob Harmeling geslaagd voor ProTeam-ploegleidersexamen

Bas Tietema en Rob Harmeling kunnen in 2024 definitief aan de slag als ploegleider. Via sociale media liet Tietema, die gestopt is als wielrenner, de afgelopen week zijn volgers zien hoe de opleidingsweek tot ploegleider eruitziet. Daarvoor moesten de ploegleiders in spe van Tour de Tietema-Unibet naar het UCI-centrum in Aigle.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

“Vorige week zijn we naar Aigle gereisd om de opleiding tot ploegleider, die nodig is vanaf het ProContinentale niveau, te volgen. Na vijf dagen in een klaslokaal te zitten van 08.00 tot 17.00 uur mochten we het grote eindexamen afleggen. Allemaal met succes en dus kunnen wij ons als ploegleiders alvast opmaken voor het wielerseizoen 2024”, aldus Tietema.

Met die ‘allemaal’ doelt hij ook nog op twee nieuwe ploegleiders voor Tour de Tietema-Unibet. Ook Gaëtan Pons (31) uit Luxemburg en Sverre Dyngeland Vik (27) uit Noorwegen maken deel uit van het managementteam van het Nederlandse ProTeam. Pons was afgelopen seizoen nog ploegleider bij Leopard TOGT, terwijl Vik overkomt van het kleine Coop-Repsol.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
10 november 2023 09:26
Proficiat heren
10 november 2023 09:29
Met een geldig rijbewijs kom je al een heel eind… die cursus is voor de clubkas van de UCI, een formaliteit…
  10 november 2023 12:40
  Hoeft niet hoor, heb in mijn tijd ploegleiders zonder rijbewijs gekend, volgens mij kan dat nog steeds.
  10 november 2023 17:06
  Auto rijden leer je ook pas nadat je je rijbewijs hebt gehaald.
11 november 2023 09:34
Meer dan autorijden. Reglementen kennen bijvoorbeeld
10 november 2023 08:56
Dat wordt met een sefiestick uit het portier hangen geblazen!

Vraag me wel af wat voor vragen ze krijgen daar? Zullen we anders dit topic kapen om er een paar lollige te verzinnen?
  11 november 2023 14:45
  Dit is inderdaad niet eens nieuwswaardig, maar dat Tietema best wel veel aandacht krijgt op grotere platformen geeft wel aan dat hij zijn core business wel goed op orde heeft. Als influencer scoort hij zonder meer goed, we zullen op termijn zien hoe gebakken de lucht was zeker... ...en met de selfiestick uit de wagen hangen staat niet op het programma bij de UCI maar wel bij de opleiding hoe word ik influencer zonder inhoud.

Reacties zijn gesloten.