Bas Tietema daags voor profdebuut: “Het niveau is hoog, maar ik ga alles geven”
foto: Tour de Tietema
woensdag 9 februari 2022 om 17:20

Bas Tietema daags voor profdebuut: “Het niveau is hoog, maar ik ga alles geven”

Bas Tietema maakt donderdag zijn debuut als profwielrenner. De 27-jarige coureur uit Zwolle, die na enkele jaren als fietsende YouTuber nu de kans krijgt bij Bingoal Pauwels Sauces WB, staat dan aan de start van de Tour of Antalya. “Het is erg spannend”, vertelt Tietema op de ploegsite.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

Vorige maand was Tietema nog op trainingskamp met het Belgische ProTeam, nu is hij bezig met de laatste voorbereidingen. “Ik heb na de stage een beetje rust genomen en daarna een specifiek trainingsblok afgewerkt. Ook heb ik onlangs een voorbereidingskoers gereden met diverse continentale renners. Dat ging heel goed. Het was mijn eerste wedstrijd in het nieuwe tenue en op mijn nieuwe De Rosa.”

“Het doel was om het ritme van het peloton weer te vinden. Ik was erg blij met die ervaring, want ik werd er tweede. Maar het belangrijkste was om het goede gevoel weer te hebben. Dus ik kan niet wachten om mijn rugnummer op te spelden in de Tour of Antalya”, aldus Tietema. “Ik weet dat het niveau hoog gaat zijn, maar ik ben klaar om alles te geven.”

Gemotiveerd
“Ik heb de ploeg gevolgd in Bessèges en Valencia en zie dat iedereen goed in vorm is. Ook onze sprinters Timothy Dupont en Stanislaw Aniolkowski hebben een uitstekende vorm getoond.” Spannend, vindt de hoofdrolspeler van Tour de Tietema het. “Ik ben ook erg gemotiveerd. Dat is duidelijk. Ik heb de afgelopen vijf maanden hard gewerkt om weer op een goed niveau te komen. De Tour of Antalya is dan ook een goede wedstrijd om het seizoen te beginnen”, vertelt hij.

Samen met Karl Patrick Lauk en Tom Paquot zal Tietema zich proberen te mengen in de massasprints. Ludovic Robeet, Luc Wirtgen en Tom Wirtgen maken de ploeg van Bingoal Pauwels Sauces WB compleet in de Turkse rittenkoers.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
9 februari 2022 17:56
Nou suc6 vriend, ik ben benieuwd.
Als je op een stadsfiets op de Ventoux bovenkomt, is je basis wel in orde lijkt me...
9 februari 2022 20:33
Zolang het maar geen soort kruising tussen een vlogger en Kenny van Hummel wordt.
9 februari 2022 20:56
“Tietema”, hoe verzin je het
  9 februari 2022 21:51
  Je kunt je naam ook veranderen naar Paulus Poeper. Is weer eens wat anders.
  10 februari 2022 10:41
  Naaaah toch maar niet Marik
  10 februari 2022 15:38
  Tietema is hier een hele normale achternaam.
9 februari 2022 22:04
Heb altijd genoten van de Tour de Tietema filmpjes. Of het nou de lijdensweg van Sicilie naar Amsterdam was, RvV, de Tour filmpjes, met de stadsfiets de Ventoux op, op een kinderfiets de Peyresourde trotseren of Josse in koers. Gun Bas nog een mooie carriere met wat mooie voorjaarskoersen, lijkt me een heel fijne en vrolijke vent met zelfreflectie en humor. In het peloton zullen de meesten hem met open armen ontvangen en een groot deel kent toch al.
9 februari 2022 23:21
Ik heb vertrouwen dat het een minder kansloos gebeuren gaat worden als Puck Moonen in het peloton
  10 februari 2022 10:23
  Talentloos is hij zeker niet. Misschien iets meer inlezen over de achtergrond van Bas voordat je wat roeptoetert.
  10 februari 2022 19:06
  Waar zie je mij het woord talentloos gebruiken.

  Eerst even goed lezen voordat je wat roeptoetert
10 februari 2022 00:00
't Is tenslotte toch ónze Bas hè!
10 februari 2022 10:22
Ga ervoor Bas!

Reacties zijn gesloten.