Bart Lemmen verrast vooral zichzelf met vierde plek in tijdrit O Gran Camiño

zondag 26 februari 2023 om 16:27
Video

Jonas Vingegaard, Rohan Dennis, Will Barta en Bart Lemmen. Zo zag de top-4 eruit van de afsluitende tijdrit van O Gran Camiño. In Santiago de Compostela verbaasde Bart Lemmen vriend en vijand, en vooral zichzelf, met de vierde plaats op 1.05 minuut van Vingegaard. “Ik vlieg er gewoon in, dacht ik”, aldus Lemmen tegen WielerFlits.

Op het moment dat we Lemmen spraken was hij net gefinisht, op 29 seconden achter tweevoudig wereldkampioen tijdrijden Dennis. Het ongeloof op zijn gezicht sprak boekdelen toen hij dat hoorde. “Dat is in principe heel goed. Rohan liep in het tweede deel bijna niet meer uit. Dat was mijn deel. Die korte klimmen waar je vol in kon beuken”, blikt hij terug.

“Ik had al het idee dat ik goed onderweg was en ik had een beetje rustig aan gedaan tot het eerste meetpunt, want ik wist dat daarna die klimmen kwamen. Ik vlieg er gewoon in, dacht ik. En ik voelde mijn benen niet zo. Zeker het tweede deel voelde ik dat ik heel hard ging. Maar je weet nooit hoe goed de rest is. Dat lijkt nu er goed uit te zien”, zei hij. Dat bleek het geval, want alleen Vingegaard en Barta waren daarna nog sneller.”

Twee jaar geleden was Lemmen nog renner bij WV West-Frisia en vorig seizoen brak hij door bij VolkerWessels. Dat leverde hem transfer op naar Human Powered Health. Meer over zijn bijzondere ontwikkeling lees je binnenkort in een interview op WielerFlits.

Lees ook:
Superieure Vingegaard kroont zich met derde dagzege tot winnaar O Gran Camiño

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 26 februari 2023 om 17:50

Hij ging fukking hard. Mooi dat jullie terplaatse waren om hem even aan de tand te voelen! Bijzonder sterke prestatie voor een renner van zijn niveau.

2
platteprijs 26 februari 2023 om 17:59

Zijn niveau, kennen we zijn niveau wel? Volgens mij is hij pas een paar jaar wielrenner.

0
Wheely 26 februari 2023 om 18:11

Dat is waar. Ik bedoel het niveau waarop hij rijdt, komt net van een continentaal ploegje af. Ik vind het knap.

0

Machtige prestazie.!

0
Emperor 26 februari 2023 om 18:34

Ouwe luchtmacht strijder

0

Headlines

Populair

Materiaalzone