Barguil richt zich op klassiekers en Tour de France in 2015

zaterdag 8 november 2014 om 09:55

Barguil

foto: Sirotti

Warren Barguil heeft zijn doelen voor volgend jaar al gesteld. “Eerst zal ik me richten op de Ardennenklassiekers”, aldus de renner van Giant-Shimano tegenover Cyclingnews. “Daarna begin ik mijn voorbereiding op de Tour de France. Op het einde van het seizoen wil ik bovendien meedoen aan het WK. Het parcours zou mij goed kunnen liggen.”

Dit seizoen moest hij de Tour de France vanaf de bank bekijken, maar volgend jaar hoopt de 23-jarige Fransman zelf mee te doen. “Het etappeschema, met zó veel bergritten, is goed voor mij. En er zijn niet te veel tijdritkilometers. Bovendien is er een etappe in Bretagne, waar ik vandaan kom. Ik heb die beklimming (de Mûr-de-Bretagne, red.) zelf natuurlijk al eens gedaan.”

Het is de vraag hoe de rolverdeling binnen de ploeg gaat zijn. Giant-Shimano beschikt immers ook over Marcel Kittel en John Degenkolb. Barguil verwacht dat het goed gaat komen. “Het verliep ook prima in de Vuelta, met Degenkolb die voor de sprints ging terwijl ik mij richtte op het klassement. Het zou in de Tour dus ook goed moeten gaan.”

De Fransman zal zijn seizoen in de Ronde van Oman beginnen. In december gaan de renners van Giant-Shimano op trainingskamp naar Cambrils (Spanje). Daar wordt verder over zijn programma gesproken.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone