Barguil: “Ik heb het op mijn eigen ritme gedaan”

vrijdag 14 juli 2017 om 18:25
Barguil: “Ik heb het op mijn eigen ritme gedaan”

Foto: ASO

Warren Barguil was vandaag de eerste aanvaller van de dag, en bleek uiteindelijk ook de winnaar. Op de Col d’Agnes had hij het nochtans lastig om Alberto Contador en Mikel Landa te volgen, geeft hij toe.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik kon het tempo van Contador daar niet aan, maar ik heb het op mijn eigen ritme gedaan. Op de Mur de Péguère kwam ik erdoor en probeerde ik Quintana nog te kraken, maar dat is niet gelukt”, reageerde Barguil achteraf. “Dat ik het dan toch kan afwerken is ongelooflijk, want ik wilde eigenlijk vooral punten sprokkelen voor de bergtrui.”

Barguil spaarde zich gisteren speciaal voor de rit van vandaag. “Gisteren heb ik het rustig aangedaan. Ik heb zelfs nog te veel gedaan. Maar vandaag moest en zou mijn dag worden, want ik hou echt van korte, nerveuze etappes zoals vandaag. Men had mij gezegd dat er een Fransman moest winnen op deze nationale feestdag, en ik ben blij dat ik dat ben.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

klootje kriekeljon 14 juli 2017 om 18:32

Toch wat sympathie voor deze Fransman gekregen. Vooral zijn reactie na de teleurstelling met Uran vond ik er niet één van een vervelend ventje. En dat was toch wel beetje het beeld dat er op WF van hem was een tijd terug.

0
vlek 14 juli 2017 om 18:45

De misvatting dat Oomen overal voor hem moest knechten ten kosten van zijn eigen kansen zal daar waarschijnlijk een rol in hebben gespeeld. Barguil is gewoon een geweldige renner, helemaal wanneer hij de vrije vogel uit mag hangen. Mooi om hem weer terug op dit niveau te zien.

0
Maenhout 14 juli 2017 om 18:46

Sympathieke jongen (wordt dan ook al een hele tijd omringd door Nederlanders en Duitsers), net als die Bardet. Dat hebben die Fransen dan weer mooi voor elkaar. Wel te hopen dat Barguil bij een ploeg als Sunweb blijft en zo de last van de natie een beetje kan blijven ontlopen.

0
Pédaleur de charme 14 juli 2017 om 18:46

Barguil een vervelend ventje? Waarom dat dan?

Hij kan wel een vervelend ventje worden voor Sunweb. Op quotes op andere sites is te lezen dat hij terug zal komen naar de Tour om voor het klassement te rijden. Bij Sunweb?

0
Koel 14 juli 2017 om 18:51

Pédaleur de charme – 14 juli 2017 om 18:46
Voor volgend jaar heeft hij in ieder geval nog een contract en hij zal toch ook eerst een behoorlijke tijdrit moeten leren rijden, alvorens hij aan een deftig klassement kan gaan denken…

0
maastrichtmandarijn 14 juli 2017 om 18:52

Mooi om te zien dat hij z’n draai heeft gevonden met het aanvalswerk en niet krampachtig rijden voor een 10e plek in het klassement. Op deze manier kan hij nog meerdere bolletjestruien naar huis meenemen. Grote klasse!

0
klootje kriekeljon 14 juli 2017 om 18:52

Ja en in 1 van zijn eerste Tours was er behoorlijk wat antipathie om zijn manier van rijden en zijn reacties op vragen van de pers over zijn rijstijl. Die Tour dat ie Thomas van zijn fiets af reed.. (was dat ook niet de Tour van de actie met die koeien?). Een roekeloze idioot (en ook nog eens Fransman) was toen beetje het sentiment.

Ook werd er toen heel veel gesproken over zinloze aanvallen, altijd terugvallen. Maar je kan niet anders dan zeggen dat deze Barguil een van de smaakmakers van het peloton is met zijn aanvalslust.

0
Koel 14 juli 2017 om 18:57

klootje kriekeljon – 14 juli 2017 om 18:52
Een paar jaar geleden verweet hij Kelderman dat die nooit overnam tijdens de koers, dat was toen, vooral op WF, een doodzonde natuurlijk.
Dat zou nu geen commotie meer opleveren…..
Hij is overigens nog steeds maar 25jr.

0
rennerske 14 juli 2017 om 19:00

Die gaat in een Tour natuurlijk nooit knechten voor Dumoulin! Is het voor ons Nederlanders uiteindelijk en gelukkig toch weer een vervelend ventje.

0
klootje kriekeljon 14 juli 2017 om 19:03

Koel nou je het zegt ja.. Goed geheugen heb je.

Rennerske. Deze Barguil moet je ook niet willen beteugelen in een rol als pure knecht. Maar dat zou wel eens probleem kunnen worden ja. Al zou hij met zijn rijstijl net zo goed als troef uitgespeeld kunnen worden in een ploeg rondom Dumoulin.

Op de manier zoals ze vandaag bij SKY ook met Landa heel slim gereden hebben.

0
adelaarvanantwerpen 14 juli 2017 om 19:14

@Koel
Dat was vorig jaar in de etappe naar luchon die Froome won.Ik vind barguil een supertalent die denk ik beter in de vuelta voor klassement kan gaan.Hij is zeer sterk op steile hellingen zie maar colombier,mont du chat en de peguerre vandaag.alleen zijn tijdrit is echt slecht

0
rennerske 14 juli 2017 om 19:16

@Klootje: mooi scenario: Dumoulin voor de steady flow en Barguil daar enthousiast rond vlinderen. Poetry in motion!

0
Romāns Vainšteins 14 juli 2017 om 19:18

Ik vond hem ook gewoon de beste man in koers vandaag, superoverwinning waarvoor hard gewerkt is. Barguil kan prima mee naar de tour maar niet als lijfeigene, meer in een soort van Landa-rol, hou die gast erbij.

0
Javier 14 juli 2017 om 19:18

Ik vind hem een fantastische renner. Zijn hele ploeg rijdt voor mij boven verwachting. Barguil heeft ook mijn sympathie gewonnen.

Ik zie geen probleem als hij samen met Dumoulin in de tour rijdt, zoals Klootje zegt zou hij als goede troef uitgespeeld kunnen worden.

0
Romāns Vainšteins 14 juli 2017 om 19:24

Barguil moet ook helemaal geen quotes laten glippen van het type ‘ik kom terug voor het podium’ want daar is hij veel te grillig en specialist voor. Echt een sprietatoom.

0
rennerske 14 juli 2017 om 19:27

Prima hoor, het idee van dat getroef en uitspelen van die Barguil, maar gaat m.i. in Frankrijk, onder druk van de natie, nooit zijn eigen belang en ambitie beteugelen voor een Limburger.

0
Pédaleur de charme 14 juli 2017 om 19:37

@kk
Ok, die vervelende trekjes zijn dan volkomen langs mij heen gegleden. Ik heb het altijd een leuke renner gevonden. Na een wat mindere periode koerst hij deze Tour weer met de flair van zijn eerste jaren.

@Koel
Het is maar de vraag of hij voor de volgende Tour een deftige tijdrit nodig heeft. De organisatie zal vast opnieuw een parcours uit willen tekenen waarop Bardet hoge ogen gooit, zeker als Pinot en Barguil daarop ook kunnen scoren.

0
Arema Pro Cycling Team 14 juli 2017 om 19:50

Barguill,Dumoulin,Kelderman,Oomen,Preidler,Matthews,Teunissen,Arndt voor de Tour’18?

0
klootje kriekeljon 14 juli 2017 om 19:53

Arema, reken maar op nog wat versterkingen bij Sunweb voor Dumoulin.

0
Koel 14 juli 2017 om 20:00

Pédaleur de charme – 14 juli 2017 om 19:37
Met respect, maar toch een beetje de waan van de dag..
Barguil is echt (nog) te grillig, hij kan er zomaar doorzakken en veel tijd verliezen, niet in de laatste plaats omdat hij moeilijk te coachen is. Hij is wel loyaal en nooit te beroerd om voor een ander te werken.
Hij ligt nog een jaar onder contract en ik zie hem niet zo snel – zoals Kittel deed- een conflict creëren om vroegtijdig te kunnen vetrekken.

0
schipperaar 14 juli 2017 om 20:19

Knechten hoeft ie niet, samen met Dumoulin voor de top 5 gaan en knechten voor elkaar. Lijkt zich steeds beter thuis te gaan voelen tussen die hollandse nuchterheid en beseft dat ie zijn vleugels de ruimte moet geven.
Nam de laatste bocht perfect waar Alberto hem afsneed en snelheid verloor.
Chauvinisme lijkt hem niet veel te doen, leuke gast en huilen was niet te laat vandaag.

0
Jacco van Stierop 14 juli 2017 om 20:28

Hopelijk worden klassementsambities voorlopig niet van stal gehaald. Een leuke top10-plek kan bijvangst zijn als hij gewoon vrijuit blijft koersen. En als hem dat toegestaan wordt zal hij, zeker als hij wat ouder wordt, ook niet te beroerd zijn wat vuil werk op te knappen voor de ploeg.

0
nederbelg 14 juli 2017 om 20:46

Net als Landa één mager sterretje in de voorbeschouwing. Iets zegt me dat hij vanaf vandaag met stip genoteerd gaat staan. Vul de woordspeling zelf maar in…

0
peterwinnen 14 juli 2017 om 20:50

Kan ook nu misschien nog wel naar de top 10 als hij dit niveau vasthoudt…al is het gat nog groot. Een Tourwinnaar zie ik niet in hem, wel een heerlijke renner die prima top 5 kan rijden.

0
Natrix maura 14 juli 2017 om 21:28

In mijn dromen reed Gesink precies de Tour die Barguil nu rijdt.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone