Barguil haalt opgelucht adem na aanvullende onderzoeken

dinsdag 12 maart 2019 om 16:29
Barguil haalt opgelucht adem na aanvullende onderzoeken

foto: ASO

Goed nieuws voor Warren Barguil: de Fransman blijkt toch geen halswervel te hebben gebroken. De klimmer van Arkéa-Samsic heeft ‘slechts’ een whiplash overgehouden aan zijn valpartij in de tweede etappe van Parijs-Nice.

In de rit naar Bellegarde – die gekenmerkt werd door de nodige waaiervorming – ging Barguil hard tegen de vlakte. De Fransman, die na de crash even het bewustzijn verloor, moest uiteindelijk worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De 27-jarige renner werd nog diezelfde avond overgebracht naar een specialistische afdeling van het ziekenhuis van Bicetre.

Daar werden enkele aanvullende onderzoeken gedaan. Eerst werd er gedacht aan een halswervelbreuk, maar Barguil blijkt ‘slechts’ last te hebben van een whiplash. Dit tot opluchting van de Fransman. “Het had een stuk erger gekund”, zo laat hij weten in een perscommuniqué.

Warren Barguil kwam bijzonder hard ten val – foto: Cor Vos

De teamarts van Arkéa-Samsic – Jean-Jacques Menuet – vult aan. “Het laat zien dat het moeilijk is om gelijk een eerste diagnose te stellen. Daarom zijn aanvullende onderzoeken van groot belang. Een whiplash blijft echter een serieuze blessure. We zullen zijn situatie dan ook goed in de gaten houden.”

“Dit is heel erg frustrerend”
Barguil kan dus opgelucht ademhalen, maar toch overheerst de teleurstelling. “Dit is gewoon enorm frustrerend”, zo laat hij weten. “Ik heb enorm veel opofferingen gedaan om weer op topniveau te komen. Ik dacht eindelijk een moeilijke periode achter me te laten…”

Dit artikel delen:

6 Reacties

sven241 12 maart 2019 om 16:33

Dat is toch wel een opluchting, anders had het wel einde seizoen geweest.

Thomas Hermans 12 maart 2019 om 16:39

Gelukkig voor hem maar vind hem zover erg tegenvallen sinds zij n overstap

Nadat hij Wilco blijkbaar niet goed genoeg hielp in Vuelta 2017 en eruit werd gezet door Sunweb , lijkt het voornamelijk kommer en kwel met Barguil.

Maar hij kwam in de tour van 2017 ook mooi terug na mindere periode/blessure dat jaar.

VerstandOpNul 12 maart 2019 om 17:55

Zijn uitvallen kan wel een factor van betekenis voor hun kansen bij de verdeling van de resterende wildcards voor de tour zijn.. zelfs als hij een hoog niveau weet te halen, waar gaat hij het laten zien..

Thomas Hermans 12 maart 2019 om 18:49

Zit wat in inderdaad.

Maar Fransen blijven Fransen en trekken Franse ploegen sws voor.

Verweggistan 12 maart 2019 om 19:02

Er zijn wel 5 Franse PCT ploegen, dus zelfs als Arkea niet uitgenodigd wordt, zal het wel een andere Franse ploeg worden.

wielrenner 12 maart 2019 om 19:20

Wel dubbele breuk van de axis, nu weer geen breuk. Met de Franse slag.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair