Barguil gaat voor klassement in Tour de Suisse

dinsdag 10 juni 2014 om 13:19

foto: Sirotti

Team Giant-Shimano zal tijdens de Ronde van Zwitserland niet alleen rijden voor sprinters John Degenkolb en Luka Mezgec, maar ook voor het klassement van Warren Barguil. De jonge Fransman mag zich gaan tonen tussen de grote namen in voorbereiding op de Tour. Daarnaast zal Tom Dumoulin zich richten op de twee individuele tijdritten.

“We hebben twee hoofddoelen voor deze wedstrijd, een goed klassement rijden met Warren (Barguil, red.) en de sprintkansen pakken”, aldus ploegleider Addy Engels. “Er zijn geen echt vlakke ritten, maar er zijn mogelijkheden voor sprints op de dagen dat er alleen een paar korte klimmetjes zijn, dus we willen onze kansen grijpen waar mogelijk.”

Na een hoogtestage komt ook John Degenkolb in Zwitserland weer in competitie. “Hij wil hier weer in het wedstrijdritme komen, maar we hebben ook Luka (Mezgec, red.) die aan het einde van de Giro liet zien dat hij nog wel wat over heeft in zijn tank. Warren heeft dit seizoen al laten zien dat hij goed uit de voeten kan op de lastigste klimmen tegen de beste klimmers van de wereld, en hopelijk kan hij dat hier nogmaals doen.”

Selectie Team Giant-Shimano voor Ronde van Zwitserland (14-22 juni)
flag-fr Warren Barguil
flag-us Lawson Craddock
flag-de John Degenkolb
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Koen de Kort
flag-si Luka Mezgec
flag-at Georg Preidler
flag-nl Ramon Sinkeldam

In de GP Kanton Aargau, die donderdag al op het programma staat, mikt de ploeg op favoriet Simon Geschke en Georg Preidler. Zij moeten hun Girovorm meenemen om Giant-Shimano aan een goed resultaat te helpen.

Selectie Team Giant-Shimano voor GP Kanton Aargau (13 juni)
flag-us Lawson Craddock
flag-de Simon Geschke
flag-nl Koen de Kort
flag-my Sea Keon Loh
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-si Luka Mezgec
flag-at Georg Preidler
flag-nl Ramon Sinkeldam

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone