Bardiani, Gazprom en Novo Nordisk ontvangen wildcard Abu Dhabi Tour
foto: ANSA/CLAUDIO PERI
dinsdag 23 januari 2018 om 16:16

Bardiani, Gazprom en Novo Nordisk ontvangen wildcard Abu Dhabi Tour

De Abu Dhabi Tour heeft bekendgemaakt welke ploegen volgende maand aan de start verschijnen van de vierde editie. Drie ProContinentale-ploegen hebben een wildcard gekregen voor deelname aan de derde WorldTour-wedstrijd op de kalender; Bardiani-CSF, Gazprom-RusVelo en Novo Nordisk.

De vijfdaagse rittenkoers in het Midden-Oosten maakt sinds vorig jaar deel uit van de WorldTour. Net als vorig jaar is FDJ de enige afwezige ploeg van het hoogste niveau. De Abu Dhabi Tour kan met de komst van zeventien WorldTour–ploegen rekenen op een sterk deelnemersveld. Onder andere klassementsmannen Tom Dumoulin, Fabio Aru en Rui Costa, die vorig jaar de wedstrijd wist te winnen, staan aan de start.

Ook de nodige topsprinters hebben hun deelname bevestigd, waaronder Marcel Kittel, Elia Viviani, André Greipel, Caleb Ewan en Mark Cavendish.

De Abu Dhabi Tour zal verreden worden tussen 21 en 25 februari. Vorig jaar ging de eindzege naar Costa. Dumoulin eindigde achter Ilnur Zakarin als derde. Bauke Mollema werd vierde.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
23 januari 2018 16:40
Pfff, dat is lang wachten. Vorig jaar een mooie koers, met Dumoulin, Kruijswijk en Mollema die al goed waren. Zie er naar uit! :-)
23 januari 2018 17:00
FDJ is toch verplicht om mee te doen?
23 januari 2018 17:06
Voor de tien nieuwe WorldTour-koersen is deelnemen voorlopig nog niet verplicht. Voor de 'oude' WT-koersen geldt wel een startplicht voor WT-ploegen.
23 januari 2018 17:35
Zou leuk zijn om Rick IJzendoorn mag rijden
23 januari 2018 19:08
Niet verrassend dat Israël cycling niet is uitgenodigd is.
23 januari 2018 19:13
Een dopingploeg, een dopingploeg met te veel geld en suikerpatienten die het niveau niet aan kunnen. Leuke verdeling van wildcards!
24 januari 2018 15:35
Het is de Bodem van de WT, dus dan is het prima als ze van de bodem van de PCT vissen..
@ patat
"Dopingploeg (met veel geld)" is gebaseerd op verschillende Russische renners die ze in het verleden onder contract hebben gehad of op hun acties als een ploeg?

Reacties zijn gesloten.