Bardiani-CSF wint Coppa Italia en pakt daardoor Giro-wildcard

Bardiani-CSF wint Coppa Italia en pakt daardoor Giro-wildcard

Colbrelli - foto: Sirotti

donderdag 29 september 2016 om 09:11

Bardiani-CSF kan in de Coppa Italia niet meer zakken naar de tweede plaats. Met alleen nog de Giro del Piemonte op het programma, kan Wilier Triestina-Southeast de groene formatie van Bruno Reverberi niet meer inhalen. Door de zege is het team zeker van een wildcard voor de Giro d’Italia.

Bardiani-CSF mag zich door het winnen van de Coppa Italia kampioen onder de Italiaanse wielerteams noemen. Met nog één ‘speelronde’ te gaan is zij namelijk niet meer te achterhalen door de concurrentie. Het dankt haar eindzege vooral aan ‘sterspeler’ Sonny Colbrelli. De 26-jarige Italiaan was de laatste weken de sterkste in de Coppa Sabatini, de Coppa Agostoni en afgelopen dinsdag in de Tre Valli Varesine. Aankomend seizoen stapt Colbrelli over naar Bahrain Merida.

Stand flag-it Coppa Italia na Milaan-Turijn
1.  flag-it Bardiani-CSF – 739 punten
2.  flag-it Wilier Triestina-Southeast – 596 punten
3.  flag-it Androni Giocattoli-Sidermec – 582 punten

Dit artikel delen:

10 Reacties

glenn485 29 september 2016 om 09:13

Wat een zinloze prijs eigenlijk. Zowat al die teams die kans maken op winst hier krijgen toch een wildcard.

Polleke 29 september 2016 om 09:20

Behalve als ze aan de snoeppot gaan zitten, daar hebben ze zelfs in Italie geen zin meer in….

Casar 29 september 2016 om 09:34

Goede zaak. Dit is verreweg het mooiste Italiaanse procontinentale team

Romāns Vainšteins 29 september 2016 om 09:41

Mijn favoriete mini-team, echt een zege voor het wielrennen deze ploeg.

Sunrider 29 september 2016 om 10:35

Altijd leuk aanvallend fietsen. Colbrelli is echt toe aan een stap hogerop maar ik hoop niet dat er nog veel meer dit team verlaten.

Geraint 29 september 2016 om 11:00

Maar geldt dit nog wel als Colbrelli zijn behaalde punten meeneemt naar Bahrain? ;)

TykkeThor 29 september 2016 om 11:05

Leek me toch wel een zekerheidje voor de Giro. En het is natuurlijk ook een geweldig ploegje. Wat mij betreft de mooiste op Pro continentaal niveau. Zelf sommige WT-teams kunnen wat mij betreft een voorbeeld nemen aan de koersinstelling van Bardiani.

Romāns Vainšteins 29 september 2016 om 11:12

Wat ook zo mooi is aan Bardiani is dat ze er bewust een kleine equipe op nahouden die precies de koersen najaagt waar ze ook wat te zoeken hebben, leuke Italiaanse talenten opleidt/aflevert en altijd koers willen maken. Ik zie veel meer toekomst in dit soort specifieke ploegjes dat zo'n verplicht WT-circuit waar allerhande teams met allerhande kansloze kutequipes aan komen draven terwijl er betere teams deze aan de neus voorbij zien gaan.

http://www.bardianicsf.com/team-it.php

en @ Sunrider > Ze komen altijd wel weer met nieuwe renners aan, dat is hun kracht ook, jammer dat Canola er niks meer van bakt, die kan je nog terughalen wellicht ? What happened ?

heuvelcolombia 29 september 2016 om 12:25

@glenn,
Southeast won vorig jaar en Androni ontving geen wildcard voor de Giro. Mij leek Androni (dat derde werd vorig jaar) een grotere toevoeging dan Southeast.

Covadonga 29 september 2016 om 19:52

De beste renners zitten i.h.a. bij de WT-teams (al dan niet gekocht) dus is het logisch dat die teams mogen starten in de grote wedstrijden. Ik zie ook graag de beste renners aan de start.

Headlines

Materiaalzone

Populair