Bardiani-CSF en Southeast vertrouwen op licentie

Door , donderdag 26 november 2015 om 14:26
Bardiani-CSF en Southeast vertrouwen op licentie

Woensdag maakte de UCI de lijst met WorldTour- en ProContinental-formaties voor 2016 wereldkundig. Vier ploegen zijn nog in afwachting van hun licentie, waaronder de Italiaanse teams Bardiani-CSF en Southeast. Volgens La Gazzetta dello Sport is de groen-witte ploeg het dichtste bij de streep.

Ontbrekend document
Bij Bardiani-CSF gaat het namelijk enkel om een missend document, zegt teammanager Bruno Reverberi. “Er is geen probleem. Afgelopen dinsdag zijn we bij de Licentiecommissie in Genève geweest en is de zaak opgelost. Een document van ons sportmanagement Aster Sport miste, maar nu is alles goed. We kregen de tijd om het probleem te herstellen.” Bardiani-CSF start het seizoen met zestien Italianen, waaronder kopmannen Sonny Colbrelli, Francesco Manuel Bongiorno en Stefano Pirazzi, evenals het debuterende klimtalent Giulio Ciccone.

Probleem Southeast op financieel vlak
Bij Southeast liggen volgens de Italiaanse sportkrant ‘een aantal financiële onregelmatigheden’ aan de basis van het mislopen van een ProContinentale status. Door recentelijke positieve dopinggevallen van Danilo Di Luca, Mauro Santambrogio, Matteo Rabottini en Ramon Carretero is de grijs-witte ploeg bovendien etisch in verlegenheid gebracht. “Er zaten geen fouten in onze documenten en deze hebben we naar behoren ingeleverd. Nu zijn we overgegaan tot het oplossen van de problemen die nog openstaan”, vertelt teammanager Angelo Citracca, van de ploeg die volgend seizoen Tharcor heet. De volgende beslissingen door van de Licentiecommissie maakt de UCI in december bekend.

Dit artikel delen:

4 Reacties

billi 26 november 2015 om 16:41

duidelijk
Bardiani komt wel goed zo te horen
Southeast, wel lastiger, mogelijk door sponsorwissel en formaliteiten, dat etische is moeilijk meetbaar, komt vast ook in orde

ben benieuwd naar de redenen vd andere twee ploegen

Verweggistan 26 november 2015 om 16:59

Nog niet alle renners hebben hun contributie betaald bij Southeast?

billi 26 november 2015 om 17:06

:o dat kan wel is zo zijn, en die bankgaranties van desbetreffende vallen te linken aan 'financiële onregelmatigheden' ;)

SolerEritrean 26 november 2015 om 20:50

@Verweggistan

+1

smerig ploegje Southeast, wel enorme sympathie voor Zhupa!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.