Bardet voert AG2R aan in Italiaanse semiklassieker, Latour keert terug

Bardet voert AG2R aan in Italiaanse semiklassieker, Latour keert terug

Bardet (links) en Latour - foto: ASO

woensdag 3 oktober 2018 om 12:21

AG2R La Mondiale heeft Romain Bardet aangewezen als kopman voor de Giro dell’Emilia van aanstaande zaterdag. In de selectie van de Franse equipe is ook een plekje ingeruimd voor Pierre Latour. De Frans kampioen tijdrijden maakt zijn rentree nadat hij een gebroken rugwervel opliep bij een val in de Clásica San Sebastián.

Bardet won afgelopen zondag nog zilver op het WK in Innsbruck en geldt binnen AG2R La Mondiale dan ook als kopman. Latour is allang blij dat hij terug in competitie kan keren. “Door de breuk in mijn rugwervel moest ik een aantal weken complete rust houden”, vertelt de winnaar van het jongerenklassement uit de jongste Tour de France op de site van zijn ploeg. “Het is goed om terug te zijn in de teamsfeer en ik ben blij dat ik dit seizoen toch nog kan koersen. Ik houd van deze Italiaanse semiklassiekers, maar ik heb geen idee hoe ik ervoor sta. Zondag kon ik nog acht uur trainen, dus ik hoop dat ik er klaar voor ben. Maar het doet me al deugd dat ik kan werken voor mijn ploegmaats.”

De Franse ploeg maakte ook haar selectie bekend voor de GP Bruno Beghelli, die zondag plaatsvindt. Ten opzichte van de samenstelling van zaterdag, vervangt Nans Peters kopman Bardet.

flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-it Giro dell’Emilia 2018
flag-fr Romain Bardet
flag-fr Mickael Cherel
flag-fr Axel Domont
flag-fr Alexandre Geniez
flag-fr Pierre Latour
flag-it Matteo Montaguti
flag-fr Alexis Vuillermoz

flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-it GP Bruno Beghelli 2018
flag-fr Mickael Cherel
flag-fr Axel Domont
flag-fr Alexandre Geniez
flag-fr Pierre Latour
flag-it Matteo Montaguti
flag-fr Nans Peters
flag-fr Alexis Vuillermoz

Dit artikel delen:

1 Reactie

Lalsacien 3 oktober 2018 om 16:46

Fijn dat Latour weer kan koersen en hopen op een mooie uitslag van Nans Peters tijdens de Grand Prix Bruno Beghelli. Leuke renner.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone