Bardet verkiest Tirreno-Adriatico boven Parijs-Nice
Foto: Sirotti
dinsdag 9 januari 2018 om 15:50

Bardet verkiest Tirreno-Adriatico boven Parijs-Nice

Romain Bardet zal in 2018 voor het eerst in zijn carrière Tirreno-Adriatico (7-13 maart) betwisten. Hij verkiest de Italiaanse rittenkoers boven Parijs-Nice, waar hij de laatste jaren aan de start verscheen. Eerder twijfelde hij nog tussen de twee rittenkoersen. Dit laat de Franse klimmer weten aan Cyclism’Actu.

De nummer drie van de voorbije Tour de France zal zijn seizoen in gang schieten in de Grand Prix Cycliste la Marseillaise, die op 28 januari op het programma staat. Aansluitend volgen de Ruta del Sol (14-18 februari) en de Classic Sud Ardèche (24 februari). Naast een debuut in Tirreno-Adriatico zal Bardet ook voor het eerst kennismaken met de Toscaanse sterrati van de Italiaanse klassieker Strade Bianche (3 maart).

Na een Italiaanse campagne zal de kopman van AG2R La Mondiale zich in de Ronde van het Baskenland klaarstomen voor Luik-Bastenaken-Luik. Vorig seizoen besloot Bardet La Doyenne nog op een verdienstelijke zesde stek. In aanloop naar de Tour rijdt de Fransman nog het Critérium du Dauphiné.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
9 januari 2018 16:13
Ik vind het altijd wel fijn als renners af en toe andere keuzes maken in hun programma.
9 januari 2018 19:29
De. Tirreno krijgt een "zware " bezetting.
Zal spannend worden.
Wat duurt het toch lang voordat het seizoen begint.
9 januari 2018 23:07
Heb het idee dat de tirreno de laatste 5 jaar steeds de beste renners trekt.
10 januari 2018 14:01
Iets beter Weer dan van Parijs naar Nice.

Reacties zijn gesloten.