Bardet maakt debuut in Vuelta: “Ik wil iets nieuws proberen”

Bardet maakt debuut in Vuelta: “Ik wil iets nieuws proberen”

Foto: ASO

vrijdag 4 augustus 2017 om 09:24

Romain Bardet, de nummer drie van de afgelopen Tour de France, zal voor het eerst in zijn carrière aan de start staan van de Ronde van Spanje. Dit maakte de Fransman van AG2R La Mondiale bekend in een door de ploeg opgesteld persbericht.

Het idee om de Vuelta te rijden, spookte al langer door het hoofd van de ranke klimmer. “Al enkele maanden speelde ik met de gedachte om de Vuelta in mijn programma op te nemen. Ik wil iets nieuws proberen, en voel dat ik inmiddels de ervaring heb om twee grote rondes in één seizoen te betwisten. Ik ben dan ook erg blij met deze kans.”

Ondanks het feit dat Bardet naar eigen zeggen met ambitie aan de start zal staan, valt uit zijn woorden niet op te maken of hij ook daadwerkelijk voor een klassement gaat. “Ik hoop goed te presteren in de etappes die bij mijn mogelijkheden passen.” Teammanager Vincent Lavenu probeert de druk logischerwijs wat weg te halen bij zijn protegé. “We zullen een ploeg afvaardigen die op verschillende terreinen inzetbaar is, met meerdere pionnen voor het algemeen klassement. Romain kan echter met vertrouwen uitkijken naar de Vuelta, met de vorm die hij op dit moment heeft.”

De 26-jarige Fransman is niet de enige Tour-pretendent die aan de start zal staan van de Spaanse ronde. Ook laureaat Chris Froome en nummer vijf Fabio Aru zullen op 19 augustus in Nimes aan het vertrek komen. Daarnaast hebben ook Vincenzo Nibali (eindwinnaar in 2010), Steven Kruijswijk en Ilnur Zakarin hun deelname al bevestigd.

Dit artikel delen:

14 Reacties

SjoerdvG4thewin 4 augustus 2017 om 09:30

Ik neem aan dat hij niet de eerste etappes meteen opzettelijk tijd gaat verliezen. Veel sterkere klassementspionnen kan AG2R niet op de mat brengen, dus het lijkt me raar als ze voor iemand anders gaan rijden.

Chaba 4 augustus 2017 om 09:33

Ik geloof niet dat hij opzettelijk tijd gaan verliezen. Daarentegen verwacht ik niet veel van hem als ik kijk naar een klassement. Met zijn klasse weet je het echter nooit. alle ballen op Pozzovivo.

vluggejapie 4 augustus 2017 om 09:44

Aan het einde van de Tour zat hij er flink doorheen. Ik ben benieuwd hoe hij daarvan is hersteld.

hartstikkebedankt 4 augustus 2017 om 09:55

Denk dat Pozzovivo vol voor het klassement gaat en Bardet zal ritten proberen te winnen en kijken hoe ver hij komt in het klassement.

Secondant 4 augustus 2017 om 10:02

Het beloofd weer een ronde boordevol kanshebbers en outsiders te worden.
Sky: Froome, Poels
Orica: Yates (x2), Chaves
AG2R: Bardet, Pozzovivo
Bora: Majka
UAE: Meintjes
Katusha: Zakarin
Lotto Jumbo: Kruiswijk, Bennet
Trek: Contador
Sunweb: Barquil, Kelderman
Astana: Aru, Lopez,
Bahrein: Nibali,
BMC: Van Garderen, Dennis (afwachten)

Opmerking: deze namen staan op de volledige startlijst. Zullen er nog best een behoorlijk deel van af kunnen vallen. Maar dat het een mooi deelnemersveld gaat worden lijkt mij vast te staan.

Agos-Vidalos 4 augustus 2017 om 10:26

Logische stap in zijn ontwikkeling naar GT-winner. Ook dit jaar weer ‘bevestigt’ met een podiumplek in de Tour. Dat is 2x zo hard werken als vorig jaar. Ben benieuwd naar zijn prestaties komende Vuelta..

boehoe 4 augustus 2017 om 10:35

Mooi! Het deelnemersveld wordt sterker dan in de tour. Het wordt moeilijk te voorspellen zo en dus hopelijk een spannende ronde.

Tutu888 4 augustus 2017 om 11:09

Het lijkt mij niet dat we hiervan veel moeten verwachten voor het AK. De focus van Bardet lag toch op topvorm in juli. Maar hij kan de ervaring gebruiken om extra hardheid op te doen en wellicht op jacht te gaan naar dagsucces.

josi 4 augustus 2017 om 13:38

Leuk dat hij het probeert, had ik eigenlijk niet gedacht. Ik denk niet dat hij een hoofdrol zal spelen in het AK, maar je weet maar nooit.

Ab Normaal 4 augustus 2017 om 14:22

Bardet was nog niet goed in de Dauphiné en was in de derde week van de tour erg sterk.
Ik denk juist wel dat hij goed gaat presteren

tvm 4 augustus 2017 om 15:32

Veel mensen hadden hun mond vol over de zogenaamd zwaar bezette Giro dit voorjaar, maar het deelnemers in de tour maar ookde vuelta is al jaren sterker bezet als het gaat om klassementsmannen.

Jungle Man 4 augustus 2017 om 15:37

tour parcours was dit jaar relatief licht, dus goed presteren in Vuelta door renners die uit de tour komen zou moeten kunnen. Benieuwd hoe sterk nibali, kruiswijk en majka gaan zijn

yoeri 4 augustus 2017 om 16:05

Ab Normaal, Bardet zakte er juist in de tijdrit helemaal doorheen. Lijkt me niet dat die nog fris was, of beter werd.

Ab Normaal 4 augustus 2017 om 16:51

@yoeri
Tijdrijden heeft ie nog nooit gekund. En de laatste bergetappe ging het nog prima met Bardet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair