Bardet: “Het Franse wielrennen mist de regenboogtrui”

maandag 6 januari 2020 om 15:09
Bardet: “Het Franse wielrennen mist de regenboogtrui”

foto: Cor Vos

Romain Bardet vindt het tijd voor een nieuwe Franse wereldkampioen op de weg. In 1997 wist Laurent Brochard voor het laatst als Fransman de regenboogtrui te winnen. Voor Bardet reden om in 2020 van het WK in Zwitserland een groot doel te maken. “Ik hoop dat ik de kleuren van ons land van voren kan laten zien”, zegt hij.

Voor de kopman van AG2R La Mondiale staat voor het eerst in zeven jaar de Tour de France niet op het programma. Hij zet vol in op een klassement in de Giro d’Italia, waarna hij zich in de zomer focust op de Olympische Spelen in Tokio en het klim-WK in Aigle en Martigny in het najaar.

“Ik verwacht veel van 2020”, aldus Bardet tegen Répliques. “Ik ben op een belangrijk moment in mijn carrière aanbeland. Na zeven keer de Tour de France ga ik mij nu openstellen voor een nieuwe horizon. Het dragen van de trui van het nationale team is een grote eer voor mij. Ik hoop dat tenue dit jaar dan ook twee keer te dragen en die van voren te laten zien.”

“We moeten medailles gaan winnen. Zeker olympische medailles, maar het gaat vooral om die wereldkampioentrui, dat is iets dat het Franse wielrennen mist”, zegt de zilverenmedaillewinnaar van het WK 2018 in Innsbruck. “Buiten de gele trui is dat een tricot dat het hele seizoen in de schijnwerpers staat. Dat maakt van het WK een belangrijk evenement voor het Franse wielrennen dit jaar. We mogen verwachten dat we daarvoor gaan vechten.”


Dit artikel delen:

12 Reacties

Pascal De Kooning 6 januari 2020 om 15:37

Ik geef Bardet weinig kans ondanks dat het een klim-WK is. Ik geef iemand als Valverde veel meer kans. Allaphilippe schat ik ook hoger in.

Jotto-Lumbo 6 januari 2020 om 15:42

Dit is niet zo’n hele gewaagde uitspraak.. Dan vind ik die van Bardet toch gedurfder en interessanter.

GekkeHenkie 6 januari 2020 om 15:58

Hij rijdt vrijwel altijd vooraan mee, maar wint zelden een eendagskoers. Daarom zou ik bij de franse ploeg voor het wk eerder Pinot en Alaphilippe naar voor schuiven als kopmannen.

Pietspeed 6 januari 2020 om 23:54

Eens.

freirefreire 6 januari 2020 om 16:42

Het moet raar lopen als hij wereldkampioen wordt. Ik denk dat Bardet de komende tijd in een lastig parket komt: hij blijft het kopmanschap opeisen overal waar hij rijdt, maar er zijn er een stuk of tien beter dan hij, dus winnen zal steeds moeilijker worden. Dat zal voor wrijving gaan zorgen. Benieuwd hoe hij dat oplost.

Arry1337 6 januari 2020 om 17:15

Met slecht weer zie ik hem zo winnen. Denk hoe goed hij was in de Strade Bianche die werd gewonnen door Benoot. En hij heeft dus al eens op het podium gestaan.

tendam 6 januari 2020 om 17:21

Hij was op het WK van Valverde ook de sterkste, samen met Woods. Maar ja, hij moet bijna solo aankomen.

girardengo 6 januari 2020 om 17:58

Hij legt publiekelijk de lat weer erg hoog voor zichzelf. Wat heb je daar aan als je niet zo’n heel grote kans maakt? Hij kan er beter niks over zeggen en zich goed voorbereiden.

Polleke 6 januari 2020 om 22:36

Hij krijgt een serieus salaris dan kan hij moeilijk zeggen dat hij er (weer) niet al te veel van verwacht….

Pietspeed 6 januari 2020 om 23:53

Mss aardige gast, maar kansloos.

Romāns Vainšteins 7 januari 2020 om 07:39

Mollema op papier ook kansloos toch? Precies.

Of nee, die had een vinnig spurtje …

Chris Van Uden 21 januari 2020 om 12:28

Waarom niet, het WK is wel vaker gewonnen door een onverwachte outsider. Een uitgesproken favoriet is hij denk ik niet, maar hij heeft in eendagswedstrijden wel regelmatig goede uitslagen behaald. Het kwartje hoeft maar één keer de goede kant op te vallen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair