Romain Bardet weet complete programma 2020 al

vrijdag 15 november 2019 om 09:08
Romain Bardet weet complete programma 2020 al

foto: Cor Vos (archief)

Je kan er maar beter vroeg bij zijn, moeten Romain Bardet en AG2R La Mondiale gedacht hebben. Onlangs liet de Franse kopman al weten dat hij de Giro d’Italia verkoos boven de Tour de France. Nu is zijn volledige programma voor 2020 naar buiten gebracht.

Als Bardet voor het aankomende seizoen drie doelen moet opnoemen, zijn dat de Giro, de Olympische Spelen in Tokio en het wereldkampioenschap in Zwitserland. La Montagne sprak met ploegleider Julien Jurdie over de plannen van Bardet om op die momenten te pieken.

Na de seizoensstart in de Tour Down Under gaat de Franse kopman via enkele Franse koersen naar Italië. Bardet rijdt achtereenvolgens Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en de Tour of the Alps. “Italiaanse wegen zijn bochtig en bijzonder. Het is belangrijk voor Romain om voor mei deel te nemen aan deze wedstrijden”, aldus Jurdie. Van het Ardennendrieluik rijdt Bardet daarna alleen Luik-Bastenaken-Luik.

Na de Giro neemt de 29-jarige klimmer een rustperiode. In aanloop naar de Olympische Spelen kiest Bardet voor deelname aan het Franse kampioenschap en de Ronde van Polen, die tijdens de Tour verreden wordt. Vervolgens reist hij naar Utrecht, waar hij begint aan de Vuelta a España. Die ronde rijdt Bardet in het teken van het klim-WK in Aigle en Martigny. Als seizoensafsluiter staat de Ronde van Lombardije gepland.

Programma Romain Bardet 2020
flag-au Tour Down Under (21-26 januari)
flag-fr Tour du Haut-Var (22-24 februari)
flag-fr Ardèche Classic (29 februari)
flag-fr Drôme Classic (1 maart)
flag-it Strade Bianche (7 maart)
flag-it Tirreno-Adriatico (11-17 maart)
flag-it Tour of the Alps (20-24 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (26 april)
flag-it Giro d’Italia (9-31 mei)
flag-fr Frans kampioenschap op de weg (21 juni)
flag-pl Ronde van Polen (5-11 juli)
flag-jp Olympische Spelen Wegrit (25 juli)
flag-es Vuelta a España (14 augustus-6 september)
flag-ch WK wielrennen op de weg (27 september)
flag-it Ronde van Lombardije (10 oktober)

Dit artikel delen:

8 Reacties

Gerben 15 november 2019 om 09:58

Dat moet wel prettig zijn en rust geven in je je koppie om nu al je programma te weten. Geen vraagtekens of wat dan ook, je kunt nu al gericht alles gaan plannen.

Viktrodriguez 15 november 2019 om 10:00

Vooral ook eentje zonder de bizarre thuisdruk van de Tour ”eventjes” moeten winnen.

ThorHushovd 15 november 2019 om 10:37

Maffe is dat ondanks zijn knappe podiumplaatsen bij de Tour – dat doen weinigen hem na (!) – is het internationaal gezien nooit een echte Tourfavoriet geweest. Prima podiumkanshebber, maar daar houdt het mee op. In eigen land zagen ze dat anders, maar hij heeft zich nooit kunnen bemoeien voor de eindzege in welke grote ronde dan ook – ondanks dus (ik herhaal) podiumplekken. Beetje maf is dat wel, ik denk dat hij internationaal wordt beschouwd als een ontzettend goeie subtopper voor de grote rondes.

Op de vraag wie uit zijn generatie dan hoger aangeslagen worden – over de afgelopen jaren? Dat zijn er nog al wat en waarvan er in elk geval meer dan 10 die nu nog koersen: Froome, Thomas, Quintana, Nibali, Valverde, S Yates, Dumoulin, Contador, Rodriguez, Aru en nu ook Bernal, Roglic en Carapaz daarbij. Ook zijn landgenoot Pinot is hem na dit jaar voorbij gestreefd.

Viktrodriguez 16 november 2019 om 01:05

Pinot is vooral als ronderenner ook een stuk completer door zijn eigen tijdritcapaciteiten.

Gebruikersnaam 15 november 2019 om 14:21

Deze man haalt een medaille op de OS.

Pizzi 15 november 2019 om 16:42

Dat zou zomaar eens kunnen! Bardet kan prima eendagswedstrijden aan. Tenminste, in 2018 reed 'ie erg korte uitslagen (p2 Strade Bianche, p3 Luik, p2 WK weg).

Mooie renner.

Japsie 15 november 2019 om 16:29

Leuk, Bardet in de Giro! Geraint Thomas overigens ook vanuit Ineos, is bestigd. Froome en Bernal naar de Tour.

Titaantje 15 november 2019 om 16:51

Bardet maakt meer kans om eendagswedstrijden dan een grote ronde te winnen. Dus een focus op OS en WK kan best nog goed uitpakken.

Headlines

Materiaalzone

Populair