Bardet houdt stand: “En mijn benen zullen nog elke dag verbeteren”

dinsdag 11 mei 2021 om 18:51
Bardet houdt stand: “En mijn benen zullen nog elke dag verbeteren”

foto: Cor Vos

Romain Bardet was in de zware Sestola-etappe van de Giro d’Italia de beste Team DSM-klimmer. De Fransman kwam als zeventiende over de finish, in de groep van Remco Evenepoel op elf seconden van de groep van Vlasov en Bernal. Jai Hindley verloor nog meer tijd. “Maar ik denk dat het een prima etappe was”, reageert Bardet.

“Ik denk dat het best goed ging voor ons”, aldus Bardet, die nu negentiende staat in het klassement. “Ik zat redelijk goed geplaatst op de slotklim toen de aanvallen kwamen, dus ik denk dat het uiteindelijk een prima etappe was. De jongens hebben Jai en mij goed beschermd. Ik denk dat we hierop verder kunnen bouwen en de benen zijn goed. Die zullen elke dag nog verbeteren.”

Hindley werd 29ste in de etappe en staat in het klassement 27ste, op een kleine minuut van de best geplaatste favoriet Aleksandr Vlasov. “We zaten goed gepositioneerd voor de laatste beklimming en het ging goed toen de benen het werk moesten doen”, aldus Hindley. “Romain deed het nog beter en dat is fijn om te zien. Ik zat daar niet al te ver achter, dus het was een goede dag voor ons.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Fortuin 11 mei 2021 om 19:09

Jaja Bardet is goed. Hindley volle bak in dienst voor deze podiumkandidaat!

jonkie28 11 mei 2021 om 19:18

Bardet ziet er scherp uit. Ik heb vertrouwen erin dat hij top 5 kan rijden.

horsm 11 mei 2021 om 19:48

Ik was bijna vergeten dat hij ook meereed.

Michelangelo 11 mei 2021 om 22:31

Ik ben ook nog altijd niet gewend aan zijn nieuwe jasje. Zeg “Bardet” en ik ga op zoek naar een lange lat van AG2R…

KnightBiker 11 mei 2021 om 20:13

Bardet is ondanks zij gestalte soms goed in het klassieke afzien, hopen dat hij dit zo buiten de Franse landsgrenzen en schijnwerpers eens volhoud: iemand die 2x 2e wordt in de tour moet dat kunnen..

Titaantje 11 mei 2021 om 22:59

ik denk dat Bardet die hindley gaat opvreten

KnightBiker 12 mei 2021 om 01:18

Hindley vorig jaar ook mazzel met het koers verloop en de tegenstand, kwam toen allemaal aan op de laatste week. Dat is nu wel anders, bovendien, als Aussie is dit weer ongekend: shock to the system.

Headlines

Materiaalzone

Populair