Europe Tour-leider Baptiste Planckaert naar Katusha

Europe Tour-leider Baptiste Planckaert naar Katusha

foto: Sirotti

woensdag 24 augustus 2016 om 09:37

Baptiste Planckaert koerst de komende twee jaren in het tenue van Katusha. De 27-jarige Belg komt over van het continentale Wallonie-Bruxelles. Planckaert is momenteel de leider in de UCI Europe Tour en boekte dit seizoen al drie profzeges.

Naast de Tour de Finistère en La Poly Normande (beide 1.1) en een etappe in de Czech Tour (2.1) wist Planckaert ook het eindklassement in de Tour de Normandie (2.2) op zijn naam te schrijven. Zijn prestaties als continentale renner tussen de profs hebben Katusha overtuigd.

Katusha ‘leuke verrassing’
“Ik hoopte heel lang dat een grote ploeg naar mij toe zou komen, maar het was een leuke verrassing dat het Katusha was. Ik ben heel benieuwd. Dit is het juiste moment voor mij om een grote stap te maken. Ik rijd mijn beste seizoen ooit, waarschijnlijk vanwege beter werk in de winter, een ander team, een jaar meer ervaring. Het is een eer om te werken voor Alexander Kristoff in de klassiekers. Hij is zelf al een monument. Aan de andere kant zal ik proberen mijn snelle benen te tonen in andere wedstrijden. Voor mij kan 2017 nu al starten”, zegt Planckaert in het persbericht.

‘Twee stappen vooruit’
“Wat ons overtuigde dit jaar, was de regulariteit van Baptiste”, zegt ploegmanager Viacheslav Ekimov. “Van februari tot en met augustus is hij 39 keer in de top tien geëindigd. Dat is geweldig. Baptiste verdient een stap vooruit, in zijn geval twee. We kijken ernaar uit om hem in grote races te zien. We verwachten niet dat hij evenveel keer in de top tien rijdt. Het is belangrijk dat Katusha wint, met hem of met iemand anders. Ik ben ervan overtuigd dat Baptiste ons niet zal teleurstellen”, aldus Ekimov.

Eerder trok Katusha al Tony Martin, Mads Würtz Schmidt en Maurits Lammertink aan. De transfergekte is nog niet voorbij, want de ploeg kondigt de komende periode meer nieuwkomers aan.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wheely 24 augustus 2016 om 09:48

Wordt best een leuke ploeg zo!

0
schmielerflits 24 augustus 2016 om 09:48

Ze zijn een aardig voorjaarsploegje aant bouwen daar

0
TiesW 24 augustus 2016 om 09:55

Die zijn lekker aan de weg aan het timmeren daar, wordt steeds meer een all-round ploeg zo!

0
F e r o x 24 augustus 2016 om 10:08

Werd tijd dat hij eens een goede kans kreeg. Zal volgens mij toch wel kunnen verrassen in de ploeg van Kristoff voor het voorjaar.

0
flashke 24 augustus 2016 om 10:10

Ze zouden beter één of twee toppers aantrekken in plaats van enkele tweederangswielrenners. (Sorry Tony, als je dit leest, dit zeg ik met pijn in het hart.)

0
Jowinho 24 augustus 2016 om 12:33

Ja, Tony Martin zit dagelijks op wielerflits

0
klootje kriekeljon 24 augustus 2016 om 12:37

Jose Goncalves wel goed? Die gaat ook naar Katusha als t goed is.

0
koos1 24 augustus 2016 om 12:57

Die zijn aardig ‘europees’ aan het inkopen bij katusha, allemaal nou niet directe verwachte transfers.

0
GreenDay 24 augustus 2016 om 15:03

Flashke: Planckaert is absoluut geen tweederangswielrenner, wordt al jaren sterk onderschat. Daarnaast hebben ze al zo'n topper in het klassieke werk (Kristoff) en zou de aankoop van een tweede topper naast zeer moeilijk (want wie moet je dan kopen? Sagan, Degenkolb, Vanmarcke hebben allen getekend) ook onwenselijk (Kristoff heeft een ploeg volledig in zijn dienst nodig) zijn.

0
hadock 24 augustus 2016 om 16:41

Zo tof, 2 Belgen en een Nederlander bij Katusha. Opvallend nieuws toch wel. Goed dat ze daar wat Nederlands kunnen praten. Lijkt me toch maar eng om als enkeling in bevoorbeeld een spaanse of russische ploeg te zitten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone