Baptiste Planckaert (31) verhuist naar Circus-Wanty Gobert

Baptiste Planckaert (31) verhuist naar Circus-Wanty Gobert

© Cor Vos

woensdag 26 augustus 2020 om 10:57

Baptiste Planckaert verlaat eind dit seizoen Bingoal-Wallonie Bruxelles en verhuist naar Circus-Wanty Gobert. Dat melden bronnen aan WielerFlits. Voor de 31-jarige West-Vlaming wordt het team van Hilaire Van Der Schueren zijn vijfde ploeg in twaalf jaar profwielrennen.

In 2010 werd de oudste van de Planckaert-broers prof bij Landbouwkrediet. Na vier jaar bij het ProContinentale team, waarin hij nochtans best wat mooie ereplaatsen behaalde, zakte Baptiste af naar het continentale Roubaix Lille Métropole. In 2016 zette hij een nieuwe stap hogerop, met dank aan een eenjaarsovereenkomst bij Wallonie Bruxelles.

En toen ging het snel. Planckaert won dat jaar vijf keer, met de Franse semiklassiekers Tour du Finistère en La Poly Normande en rit- en eindwinst in de Ronde van Normandië als uitschieters. Het leverde hem een onmiddellijke transfer naar de WorldTour op. Maar na twee jaar Katusha keerde hij vorig seizoen terug naar het Waalse team. Met winst in Rund um Köln (foto) boekte hij vorig jaar overigens een van zijn mooiste successen.

Volgend jaar moet Baptiste Planckaert dus een van de puntenpakkers worden bij Circus-Wanty Gobert. Voor Bingoal-Wallonie Bruxelles wel een aderlating. Eerder werd ook al bekend dat met Lionel Taminiaux (naar Alpecin-Fenix) een andere sterkhouder vertrekt. Voor Circus-Wanty Gobert is Planckaert de tweede aanwinst voor 2021, nadat het eerder al Rein Taaramaë aantrok.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Verweggistan 26 augustus 2020 om 11:20

Een sprinter, die hadden ze nog niet bij Wanty. :)

Vinyakke 26 augustus 2020 om 11:34

Deze planckaert is net zoals alle andere Planckaerts meer dan alleen maar sprinter hoor. Gewoon een sterke renner met een goed eindschot, tenminste op PCT niveau!

fransthys 26 augustus 2020 om 16:05

Is overigens geen familie van de andere Planckaerts

Murcia 26 augustus 2020 om 16:33

Goede zet van Hilaire, Deze jongen brengt aardig wat punten voor de ploeg mee.

Headlines

Materiaalzone

Populair