Ballan: “Winnen als eerbetoon aan Franco”

woensdag 10 februari 2010 om 13:20

Het nieuwe wielerseizoen is intussen ongeveer een maand aan de gang, en dat wil zeggen dat de voorjaarsklassiekers er stilaan aankomen. Alessandro Ballan, het nieuwe speerpunt van het BMC Racing Team, kijkt nu al uit naar de eendagskoersen. Hij wil zijn uiterste best doen om hulde te brengen aan Franco Ballerini, die zondag overleed. “Ik heb veel aan hem te danken”, las Sporza vandaag in Gazet van Antwerpen.

“Ik train nu niet alleen om Parijs-Roubaix of de Ronde van Vlaanderen te winnen. Ik wil dan ook goed zijn als eerbetoon aan Franco”, zegt de wereldkampioen van 2008. “Ik heb aan hem te danken dat ik als renner een topper ben geworden. Hij was niet enkel de Italiaanse bondscoach, hij was eerst en vooral mijn vriend.”

Ballan kan in ieder geval rekenen op een sterke ploeg om hem bij te staan. “Met Burghardt, Hincapie en Kroon zal ik nu wel ploegmaats aan mijn zijde hebben in de finale. We hebben een superploeg voor de klassiekers”, vindt hij.

De sterke van de ploeg was dan ook een van de oorzaken van zijn overstap van Lampre naar BMC. “Bij Lampre was enkel Baldato af en toe in de buurt. De rest van de ploeg was niet gemotiveerd voor die koersen”, besluit Ballan.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair