Ballan: “Twee moeilijke jaren achter de rug”

donderdag 31 maart 2011 om 08:11

Alessandro Ballan was één van de slachtoffers van de beruchte vloek van de regenboogtrui. De Italiaan was enkele jaren een vaste waarde in het voorjaar, maar sinds zijn wereldtitel in Varese, eind 2008, liet hij zich maar zelden meer zien. Dit jaar lijkt hij echter terug op topniveau, met ereplaatsen in de Montepaschi Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Nu mikt hij zo hoog mogelijk in de Ronde van Vlaanderen, zo zegt hij in Het Nieuwsblad.

“Ik heb twee heel moeilijke jaren achter de rug. Het begon nadat ik wereldkampioen werd in Varese. Fantastisch, zo een regenboogtrui in eigen land. Maar hij wéégt zo ongelooflijk zwaar. Feestjes, verplichtingen, iedereen die me herkende en aan mijn mouw trok”, kijkt Ballan terug. “Een hele winter lang stond ik bol van de stress, en toen kreeg ik dat virus (cytomegalie, red.). Weg de Ronde, weg Roubaix. In mijn regenboogtrui.”

“Daar had ik het heel moeilijk mee. Ik dacht constant aan die problemen, twijfelde of ik ooit nog kon terugkeren op dat niveau. Maar kijk: ik werd tweede in de Strade Bianche, vierde in Sanremo. Ik sta er weer in de topkoersen. Dus ik denk wel dat ik mag zeggen: ik ben terug”, zegt Ballan, die niet denkt dat Fabian Cancellara zondag onklopbaar is. “Op het WK in Mendrisio was hij ook enorm sterk, maar keek iedereen naar zijn achterwiel.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone