“Ballan onderging bloedtransfusie in 2009”

zaterdag 9 april 2011 om 11:51

Alessandro Ballan heeft in 2009 waarschijnlijk een illegale bloedtransfusie ondergaan. Dat heeft Antonino Condorelli, de openbare aanklager van Mantua, volgens Cyclingnews gezegd aan de Italiaanse krant Corriere della Sera in de licht van het onderzoek dat net gevoerd is naar een dopingnetwerk.

“Door middel van afgetapte telefoongesprekken en schaduwoperaties door carabinieri van het Italiaanse anti-dopingagentschap zijn we te weten gekomen dat Alessandro Ballan bij zichzelf een bloedtransfusie zou hebben uitgevoerd. Dat zou gebeurd zijn in een kliniek in Montichiari van dokter Fiorenzo Egeo Bonazzi, die ook verdacht wordt”, aldus Condorelli.

Verder schrijft Cyclingnews ook dat La Gazzetta dello Sport vandaag dan weer meldt dat die bewuste bloedtransfusie zich zou hebben voorgedaan in de aanloop naar de Ronde van Italië van 2009, waaraan Ballan echter niet heeft deelgenomen. Toch kan hij zich aan een sanctie verwachten. “Ik ga de rechter vragen om de verdachten te bestraffen”, besluit een vastberaden Condorelli.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone