Ballan hekelt selectiebeleid van bondscoach Bettini

woensdag 15 september 2010 om 14:50

Het feit dat hij niet geselecteerd is voor het WK is bij Alessandro Ballan in het verkeerde keelgat geschoten. De wereldkampioen van 2008 doet daarom zijn beklag over selectieheer Paolo Bettini, die aan vriendjespolitiek zou doen. “De aanwezigheid van onder meer Paolini, Tosatto en reserve Tonti doet heel wat wenkbrauwen fronsen”, citeert De Morgen hem.

“Volgens Cadel Evans wordt er regen en wind voorspeld en doen de twee hellingen denken aan die in Vlaanderen. Toen Franco Ballerini (de overleden ex-bondscoach, red.) het parcours te zien kreeg, belde hij me onmiddellijk op. ‘Dit is iets voor jou’, zei hij. Nu heeft Bettini een andere keuze gemaakt. Ik heb in 2007 nochtans bewezen dat ik zo’n wedstrijd kan winnen”, verwijst hij naar zijn zege in ‘Vlaanderens Mooiste’.

“Ik ben in vorm, ken het parcours en ben niet te beroerd om me in te zetten voor andere renners. En toch heeft Bettini voor een andere wegkapitein (Luca Paolini, red.) gekozen”, stelt Ballan tot zijn eigen verontwaardiging vast. “Luca is al anderhalve maand zeker van zijn stekje in de ploeg, maar heeft sindsdien geen platte prijs meer gereden.”

Maar niet alleen Luca Paolini, Matteo Tosatto en Andrea Tonti moeten het ontgelden. “Ook de keuze voor Pippo Pozzato als kopman, is twijfelachtig”, stelt Ballan ruwweg. “Dit seizoen heeft hij enkel toegeslaan in één etappe in de Ronde van Italië en een koersje in Spanje (de Ronde van Burgos, waar zijn ploeg Team Katusha de beste was in een ploegentijdrit, red.).”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair