Ballan: “Heb alles vorig jaar al verteld”

zondag 10 april 2011 om 11:26

Alessandro Ballan is vandaag wel aan de start van Parijs-Roubaix verschenen, maar zal dat niet zonder kopzorgen gedaan hebben. De naam van de Italiaan wordt nadrukkelijk genoemd is een dossier van de procureur van Mantua rond een twee jaar oude dopingaffaire. “Ik blijf sereen”, zegt hij.

Gisteren op de ploegenpresentatie van Parijs-Roubaix sprak La Gazzetta dello Sport even met de voormalige wereldkampioen. “Ik probeer me vooral op de koers te concentreren. En ik denk veel aan mijn ouders, die overal te horen krijgen dat ik hen en heel de sport heb bedrogen.”

“Maar in realiteit is dat niet zo. Ik zit erg verveeld met de gang van zaken”, gaat hij verder in de sportkrant. “Vorig jaar werd nog op non-actief gezet door mijn team omdat de autoriteiten wilden uitzoeken wat er allemaal gebeurd is, en toen heb ik alles verteld. Wat ik toen heb gezegd, geldt ook nu nog steeds.”

Inmiddels heeft het CONI laten weten dinsdag samen te komen om de ‘zaak Mantua‘ te bestuderen. In die zaak worden 32 mensen, onder wie velen te linken zijn aan Lampre, verdacht van handel in en gebruik van verboden middelen. Ballan zelf wordt bovendien beschuldigd van een bloedtransfusie.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair