Balende Schmid niet blij met Bouwman: “Geen faire sprint, hij duwde me weg”

vrijdag 27 mei 2022 om 17:36
Balende Schmid niet blij met Bouwman: “Geen faire sprint, hij duwde me weg”

foto: Cor Vos (archief)

Mauro Schmid was op zijn zachtst gezegd niet blij met Koen Bouwman na de finish van de negentiende etappe van de Giro d’Italia. Volgens de Zwitser van Quick-Step-Alpha Vinyl reed de Nederlander geen faire sprint. “Naar mijn mening was het geen eerlijke sprint”, is Schmid duidelijk in gesprek met Eurosport.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Schmid ging samen met Bouwman af op de laatste, zeer scherpe, bocht. Die bleek beslissend in de strijd om de ritzege, maar volgens Schmid was het geen propere sprint. “Naar mijn mening was het geen faire sprint, dat was wel duidelijk. Bij het ingaan van de bocht zat mijn stuur nog voor die van hem. Hij viel bijna in de bocht. Hij weet dat hij langzamer is in de sprint en duwde me weg.”

“Als je de laatste honderd meter ziet, zie je dat ik er niks aan kan doen”, laat Schmid weinig aan de verbeelding over. “Of er een diskwalificatie moet komen? Ik weet het niet zeker, maar in mijn optiek ging het er echt niet eerlijk aan toe.” De jury keek na afloop nog wel naar de beelden, maar besloot niks meer aan de uitslag te veranderen. Bouwman pakt dus zijn tweede ritzege in deze Ronde van Italië.

Geen eerste overwinning in deze Giro d’Italia dus voor Schmid, die tevreden moet zijn met de tweede plaats. “Een hevige teleurstelling. Met een tweede plek ben je de eerste verliezer. Ik ben daar dus niet blij mee. Ik had denk ik wel de benen om te winnen, dus ik ben natuurlijk teleurgesteld.”

Dit artikel delen:

64 Reacties

Martino87 27 mei 2022 om 19:00

Bouwman heeft terecht gewonnen, maar ik snap wel dat Schmid baalt/teleurgesteld is. Dat hij ‘duwen’ zegt lag er volgens mij meer aan dat hij niet in zijn eigen taal sprak. Als je, na de hele dag in de aanval, door zo’n rare bocht kansloos bent dan snap ik wel dat je na de finish even boos bent.

zacht 27 mei 2022 om 19:17

Telekinetisch duwen, a la Matthew Star voor de vijftigers onder ons. Die kerel is teleurgesteld en boos, niets menselijks is de mens vreemd.

Sijbrands 27 mei 2022 om 23:42

Mooi man, Matthew Star!
Veel te korte serie geweest.

Romāns Vainšteins 27 mei 2022 om 19:07

Ik vind persoonlijk dat je een gedreven, jong coureur die net naast zijn eerste grote zege grijpt het moet gunnen om even van zich af te sputteren. Wat later zal het bij hem bezinken dat de finish uitdagend was, hij deze niet goed aangepakt heeft en het besef opdoemen dat hij etappes winnen kan. Heeft veel laten zien deze gast tijdens de giro, die gaat zeker nog winnen.

Edit: beter nog, hij heeft er al 1. Dat was zeker ergens helemaal aan het einde van de ronde. Ik kan het niet vd geest halen.

Wheely 27 mei 2022 om 19:11

Hij reed toen nog voor Qhubeka, misschien doet dat een lampje branden.

Baukema Tomoulin 27 mei 2022 om 19:46

De prachtige Strade bianchi rit van vorige Giro 《3

Marcus Aurelius 27 mei 2022 om 19:55

Niet lullen. Als men hiermee akkoord gaat, geeft het een vrijgeleide om iedere tegenstrever in de bergen in de afgrond te rijden. Want je mag je bocht toch aansnijden zoals je zelf wil, nietwaar ? Gewoon de renner die twintig cm naast je rijdt meenemen in de bocht. Een zeer gevaarlijk precedent is dit. Een natuurlijke bocht rij je van buiten naar binnen en terug naar buiten. Dit is rechtdoor en van binnen naar buiten … Spreek dus niet van een normale curve.

Marik 27 mei 2022 om 19:57

Ik spreek van een normale curve. Zag echt helemaal niets wat niet mocht. Bouwman gewoon als eerste de bocht in. Het is Schmid zijn eigen domme schuld en dat huilen achteraf vind ik nooit zo sterk.

xistnc 27 mei 2022 om 20:11

Ik denk dat Aurelius het over Schmid heeft, qua rechtdoor rijden. Daar zit wat in.

Erik Valen 27 mei 2022 om 20:06

Weer zo’n jankerd van Quickstep die niet tegen verlies kan. Er was niets aan de hand. Een gewone reguliere sprint waarbij Koen slim als eerste de laatste bocht inging

Melkzuur 27 mei 2022 om 20:26

Conclusie: draai de rollen om, en het is wel schandalig.

harryjohan71 27 mei 2022 om 21:28

@Melkzuur nee, Bouwman was duidelijk als eerste in deze bocht. Als Schmid als eerst was geweest was Schmid heel ruim de bocht uitgekomen en Bouwman klem gezet. Dat waren de twee mogelijkheden. Bij beide had de jury niet moeten ingrijpen

Sjonge Jonge 27 mei 2022 om 23:32

Conclusie: de conclusie die je wist dat zou komen

assen 27 mei 2022 om 21:07

Huilie huilie.
Maar ja, begrijpelijk, hij is immers ook maar een mens.

Bouwman had niet anders kunnen doen, of Schmid voorbij laten komen in de binnenbocht, wat raar is want Bouwman lag driekwart fietslengte voor.

Als er iets aan te merken is, dan is dat op de organisatie. Dit probleem kon je zien aankomen.

Fifty 27 mei 2022 om 21:25

driekwart tuub*

Bimbo Visma 27 mei 2022 om 23:58

Schmid heeft gelijk, maar Bouwman gaat vrijuit door idiote parcoursbouwers

Dave Dubbeldammer 28 mei 2022 om 08:32

Bullshit, deze discussie. Hoe kan iemand nu van mening zijn dat Bouwman iets verkeerd deed? Wat had hij dan moeten/kunnen doen? Een buitenbochtje maken?
Gewoon een debiele bocht zo dicht bij de streep

jv88 28 mei 2022 om 09:46

Aan de kant moeten gaan en Schmid mieten laten winnen. Zag Bouwman niet wat voor shirt Schmid aanhad? Die ga je toch niet hun overwinning afpakken. Wat denkt hij wel niet.

Bouwman lag voor, Bouwman snijdt de bocht goed aan en de ander wil iets wat niet kan. Hoezo is hier discussie over???

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone