Bahrain Victorious: “Geruchten over de komst van Nairo Quintana zijn niet waar”

maandag 21 november 2022 om 08:20
Bahrain Victorious: “Geruchten over de komst van Nairo Quintana zijn niet waar”

foto: Cor Vos

Nadat Nairo Quintana afgelopen weekend vertelde dat hij volgend jaar op WorldTour-niveau zal acteren, werd er druk gespeculeerd over de nieuwe werkgever van de Colombiaan. Een van de ploegen die veelvuldig genoemd werd, was Bahrain Victorious. Een woordvoerder van die ploeg heeft echter aan VeloNews laten weten dat de geruchten over de komst van Quintana niet waar zijn.

Bahrain Victorious heeft momenteel 27 renners op het rooster voor 2023. Er zijn dus nog wel wat plekjes vrij, maar het lijkt er niet op dat Quintana een van deze plaatsen in gaat vullen. Het is niet bekend of er wel contact is geweest tussen de twee partijen.

Een andere optie voor Quintana zou een terugkeer naar zijn voormalige ploeg Movistar zijn, liet hij eerder weten. De vraag is alleen of de Spaanse ploeg wel interesse heeft in de 32-jarige klimmer, aangezien het team zijn selectie al rond heeft met het oog op het nieuwe wielerseizoen. De ploeg heeft – met Fernando Gaviria, Ruben Guerreiro en Iván Romeo – ‘slechts’ drie renners aangetrokken voor 2023. Nairoman kreeg al wel een aanbod van het Colombiaanse conti-team Medellín-EPM, maar dat wees hij af.

Quintana werd in augustus gediskwalificeerd in de Tour de France, waarin hij zesde werd, na een positieve test op tramadol. Deze pijnstiller staat niet op de verboden middelenlijst van de WADA, maar is wel verboden door de UCI. Quintana ging nog in hoger beroep tegen deze diskwalificatie, maar dit werd door het CAS afgewezen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

FDJ 21 november 2022 om 09:59

Ik vermoed eerder gewoon een klein ploegje ergens in Colombia of een wanhopig Pro Team op zoek naar wild cards.

Als ploeg met gezond verstand begin je m.i. niet meer aan deze man. Eerst die inval in het hotel tijdens de Tour van 2020 en nu dat Tramadolgebeuren. Dit lijkt me niet de renner die je nog aan je team wil toevoegen.

2
Posterix 21 november 2022 om 08:54

Het lijkt een Quit-ana te zijn. Ik zou als ploeg zeker geen renners op de rol willen hebben staan die een kink in “doping”-kabel hebben.

0
Secondant 21 november 2022 om 09:11

Ik vermoed Astana. Die hebben volgens PCS ook pas 23 renners onder contract staan voor volgend jaar.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 21 november 2022 om 10:01

Ik vind dit toch vrij duidelijk. Astana heeft geen interesse in Quintana.

https://www.wielerflits.nl/nieuws/astana-ploegbaas-vinokourov-ontkent-interesse-in-nairo-quintana/

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 21 november 2022 om 09:56

Vinokourov heeft eerder al laten weten geen interesse te hebben in Quintana wat betreft Astana. Bahrein haakt ook af. Wat ook logisch is als je weet dat de kopman Landa niet bepaald een vriend is van Quintana.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 21 november 2022 om 09:59

Niemand hier heeft het over Franse ploegen, maar toch is Quintana al een tijdje in het vizier van een Franse ploeg.

https://www.cyclingnews.com/news/nairo-quintana-linked-with-move-to-french-team/

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 23 november 2022 om 01:16

Zou Quintana dan naar Groupama gaan ? Er werd gezegd dat hij met een Franse WT ploeg zou onderhandelen. AG2R en Cofidis hebben kennelijk al ontkend. Ik zou Wanty en de ploeg van Lefevre ook niet uitsluiten. Bahrein en Astana doen niet mee.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone