Bahrain Victorious en Alpecin-Fenix niet meer van start in Ronde van Zwitserland

vrijdag 17 juni 2022 om 09:56
Bahrain Victorious en Alpecin-Fenix niet meer van start in Ronde van Zwitserland

foto: Cor Vos

Bahrain Victorious en Alpecin-Fenix gaan niet meer van start voor de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. Beide ploegen kampen met coronagevallen in de ploeg.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Bahrain Victorious heeft vanochtend antigeentests laten uitvoeren op alle renners en de hele staf, nadat een van de renners symptomen van het coronavirus vertoonde. Sindsdien kregen de twee renners die in de vijfde rit opgaven vanwege maaproblemen, Gino Mäder en Hermann Pernsteiner, een positieve uitslag terug. Op advies van het management, het medisch team en de organisatie trok de ploeg zich terug uit de wedstrijd.

Ook Alpecin-Fenix verschijnt niet aan de start van de zesde rit. Twee leden van de ploeg kregen een positief testresultaat terug terug. “In het belang van de gezondheid van alle renners en medewerkers in de Ronde van Zwitserland wordt het verlaten van de wedstrijd door de ploegleiding en de medische staf gezien als de meest verstandige beslissing. Deze beslissing is genomen in overleg met de organisatie van de Ronde van Zwitserland.”

Verder staan ook Rigoberto Urán, Hugh Carthy, Stefan Bissegger, Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost), Reto Hollenstein, Sebastian Berwick (Israel-Premier Tech), Joel Suter en Marc Hirschi (UAE Emirates) niet meer aan het vertrek van de zesde rit van de Ronde van Zwitserland.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Limal 17 juni 2022 om 10:03

Volgende artikel: “De Ronde van Zwitserland wordt afgebroken vanwege massale corona-uitbraak”.

AWestie 17 juni 2022 om 10:06

Ondertussen is in Occitanie al de koers drastisch ingekort door de hitte, dus het scheelt weinig of de UCI zegt morgen: we stoppen weer efkes.

De Bezemwagen! 17 juni 2022 om 10:07

Voordat je het weet staat Remco toch nog bovenaan in het klassement met al die afzeggingen. Bizar ineens hoeveel coronagevallen er zijn en dat vlak voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

Merlinappa 17 juni 2022 om 10:07

Kom er maar in Jachtluipaard ;)

Geit in mijn Kelderman 17 juni 2022 om 10:08

Gewoon aflasten die hap. Tering, dacht dat we van dat klote virus verlost waren.

Koers 17 juni 2022 om 10:08

Allememaggies, gister vroeg iemand hier al af wat er in het Zwitserse water zit.. Het gaat nu wel verdomd snel.
Ik lees dat het zo’n 5-6 dagen duurt voordat je klachten krijgt (geen idee wanneer het op te speuren is), dan hebben ze rare dingen gedaan die eerste dag. Al lijkt het ook aannemelijk dat meerdere renners al voor de start besmet waren. Denk dat er nu toch wat tourkopmannen flink zenuwachtig zijn en weer enorm oppassen.

Limal 17 juni 2022 om 10:14

Bij omikron(-varianten) is het meestal sneller dan 5 à 6 dagen, dus vrij zeker dat het gros der besmettingen in de koersbubbel (voor, tijdens, na de wedstrijden) gebeurde. Superspreader event 2.0…

Turtlehead 17 juni 2022 om 10:16

Die bubbel is in de hotels en bussen e.d. denk ik nog steeds best effectief, maar als je ziet hoeveel publiek er langs de kant en bij de aankomst staat (niet normaal veel, meer dan een paar jaar geleden in Zwitserland -prachtig!-), is het natuurlijk niet echt te doen om een ‘bubbel’ te handhaven.

Wheely 17 juni 2022 om 10:21

Allememaggies inderdaad.

Kennelijk de teugels laten vieren qua preventief testen. Zwitserland stelt ook geen inreis eisen momenteel meen ik. Komt ook wel als een verrassing zo massaal weer.

Koers 17 juni 2022 om 10:23

Dat gaat nog een probleem worden in de tour. Omnicron stelt niet veel voor en mensen zullen er nauwelijks wat van merken om vervolgens de renners op de bergen in het gezicht te razen.

Groetjesaandevoetjes 17 juni 2022 om 11:35

Na de koers lopen er ook veel mensen rond de tourbussen die akelig dichtbij renners komen soms. Daar kan het ook makkelijk worden opgelopen.

Turtlehead 17 juni 2022 om 10:14

Mijn deja-vu wordt sterker en sterker…
Er is nu al effectief geen wedstrijd meer over. En ze moeten nog drie dagen. je kunt een gemakkelijk rekensommetje maken hoe lang de startlijst zondag voor de tijdrit zal zijn…

Wheely 17 juni 2022 om 10:16

Dit meen je toch niet…. :(

Dikke Vrouw 17 juni 2022 om 10:18

Gelijk dit rondje opdoeken zeg ik …

Dayer Quintana 17 juni 2022 om 10:25

Het kan wel verklaren waarom Gino Mäder hier rondreed als een natte krant. Nu echt het halve peloton afstapt, kan er misschien inderdaad beter een kruis over de rest van deze Ronde van Zwitserland…

kelderbelg 17 juni 2022 om 11:33

Een begrijpelijk besluit van deze teams. Maar van TJV blijft het slappe hap. Mvg, Jachtluipaard.

sander veerman 17 juni 2022 om 12:49

En eventueel de tour uitstellen is dat een optie?

Covadonga 17 juni 2022 om 19:51

Wat een willekeur. Israel blijft met twee gevallen, anderen stappen er volledig uit in overleg met de organisatie. Huh??

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone