Vier renners van EF-EasyPost testen positief op corona in Ronde van Zwitserland

vrijdag 17 juni 2022 om 09:28
Vier renners van EF-EasyPost testen positief op corona in Ronde van Zwitserland

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Update

Een domper voor EF Education-EasyPost in de Ronde van Zwitserland. De Amerikaanse formatie moet vier renners naar huis sturen, nadat zij positief waren getest op het coronavirus. Dat maakte ploegmanager Jonathan Vaughters bekend op social media. Het gaat om Stefan Bissegger, Rigo Urán, Hugh Carthy en Alberto Bettiol.

Vaughters laat weten dat vanmorgen vier van zijn renners positief zijn getest op het coronavirus. “In lijn met het teamprotocol, hebben we alle renners en de staf op het coronavirus laten testen. Vanmorgen zijn vier renners positief getest. Niemand van de staf testte positief. Deze renners zullen vandaag op een veilige manier naar huis worden gestuurd.”

“We hebben besloten om de twee overgebleven renners de mogelijkheid te geven om te starten, met toestemming van onze medische staf. Samen met onze ondersteunende staf hebben deze renners geen symptomen en meerdere negatieve testen afgelegd tijdens deze Tour de Suisse. We zullen echter twee keer per dag blijven testen”, aldus de Amerikaanse oud-prof.

EF Education-EasyPost verscheen met Rigoberto Urán, Stefan Bissegger, Alberto Bettiol, Hugh Carthy, Neilson Powless, Jonas Rusch en Tom Scully aan de start van de Zwitserse ronde. Van hen staakte Scully gisteren in de vijfde etappe al de strijd. Powless staat er na vijf ritten het best voor in het algemeen klassement, zevende op 28 seconden van het geel.


Update

Kort na de tweets van Vaughters maakte de ploeg bekend om welke renners het gaat. Het betreft Stefan Bissegger, Rigoberto Urán, Hugh Carthy en Alberto Bettiol. Deze vier renners worden uit koers gehaald. Ook UAE Emirates kampt met meerdere coronagevallen in de ploeg, zowel in de Ronde van Zwitserland als de Ronde van Slovenië.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Limal 17 juni 2022 om 09:32

@Redactie, misschien is het een ideetje om alle corona-opgaves te bundelen? Het lijkt er spijtig genoeg op dat er nog velen gaan volgen…

0
appiett 17 juni 2022 om 10:36

Familie van Nostradamus? ;-)

Ben het helemaal met je eens!

(Edit, toevallig nog gok/beurs tips voor mij?)

0
evelineroos 17 juni 2022 om 09:41

Kopenhagen is nog ver.

0
De Siepel 17 juni 2022 om 09:42

Doet me denken aan De Marathon van Stephen King. Uiteindelijk finisht er nog 1.

0
evelineroos 17 juni 2022 om 09:51

In dat geval ga ik voor Bauke.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 17 juni 2022 om 09:57

Fantastisch boek!

0
Txirrindularitza 17 juni 2022 om 11:02

En die ene, dat is d’n Rev, waarop Wielerflits het hele internet lam legt.

0
bartp25 17 juni 2022 om 09:52

En er gaan er nog meer volgen, het zit nu in het peloton in zowel Zwitserland en Slovenië. Renners met ambitie voor de tour zouden er verstandig aan doen om af te stappen, hoe zeer ik dat ook zou betreuren. Dit zijn voorbereidingsrondjes, je moet er niet aan denken dat een pogacar het krijgt en flink ziek wordt.

0
Koers 17 juni 2022 om 09:54

Als je naar de tour wilt ben je idioot als je nu nog in Zwitserland blijft. Al kan het wel eens zijn dat er maar weinig concurrentie is de laatste dagen doordat coronalijers en renners die geen risico willen lopen vertrekken.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 17 juni 2022 om 09:59

Juist! Geeft kansen voor de kleintjes. Dat werkt dan ook weer het onder de mat schuiven van corona gevallen in de hand…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone