Bahrain Victorious bevestigt: Toestand Sonny Colbrelli stabiel
foto: Cor Vos
maandag 21 maart 2022 om 18:58

Bahrain Victorious bevestigt: Toestand Sonny Colbrelli stabiel

De situatie van Sonny Colbrelli is stabiel, zo heeft zijn ploeg Bahrain Victorious laten weten in een eerste persbericht. De Italiaan zakte direct na afloop van de openingsetappe in elkaar en werd, na een hartmassage door het medische team, ter plaatse afgevoerd naar het ziekenhuis.

Colbrelli werd vervoerd naar het Universitair Ziekenhuis van Girona, waar hij door de dienstdoende artsen in de gaten wordt gehouden. “Na de sprint in de openingsetappe van de Ronde van Catalonië viel Sonny Colbrelli bewusteloos neer. Hij onderging verdere medische hulp en hij verkeerde in stabiele toestand toen hij in een ambulance naar het ziekenhuis van Girona werd gebracht”, staat er in het persbericht.

“Daar zal zijn toestand verder worden onderzocht. Bahrain Victorious wil de organisatoren en de medische teams bedanken voor hun steun en hulp. Er volgen nog verdere updates.”

De Europese kampioen, die pas net terug is in koers na een periode van ziekte, is bij kennis en kan ook praten en bewegen, maar voelt zich wel slecht. Dat liet de ploeg eerder weten aan onder meer Velonews.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2022 19:04
Oeff, dat klinkt naar omstandigheden redelijk. Kudo's voor de organisatie, die het medisch dus prima op orde had inclusief afscherming voor camera's en publiek.
    21 maart 2022 19:10
    Eens. Dat hebben we wel eens anders gezien (kreperende renners waar niemand naar om keek).
    21 maart 2022 19:30
    Doet mij denken aan die Giro (vorig jaar?) waar twee Vini Zabu’tjes door de dranghekken werden gebombardeerd en iedereen er een beetje naar stond te kijken.
21 maart 2022 19:19
Wat een akelig bericht zeg. Jezus.
21 maart 2022 19:22
Einde carrière wellicht?
    21 maart 2022 19:51
    Ja, laten we hier direct over gaan discussiëren. Of we kunnen er even mee wachten tot we meer weten over hoe het met Colbrelli gaat, zomaar een suggestie.
21 maart 2022 20:21
Toch maar even een break inlassen nu, alles laten bezinken, grondig onderzoek en dan pas weer aan wielrennen gaan denken…
21 maart 2022 21:03
Heeft hij covid gehad? Er schijnen diverse onderzoeken te lopen naar de gevolgen van covid op topsporters, zoals hartritmestoornissen etc. Maar goed, hoop vooral dat hij snel weer op de been is en geen blijvende schade heeft opgelopen.
21 maart 2022 21:20
Kan Covid gerelateerd zijn inderdaad. Verwaarloosde of niet opgemerkte ontstoken hartspier?!
21 maart 2022 21:35
TIs allemaal nog speculatie, laten we vooral blij zijn dat het nu goed gaat. Laten ze hem nou eerst maar eens grondig onderzoek zodat ze weten wat er is.
21 maart 2022 21:53
Ik ben geen fan van Colbrelli, maar gadverdamme zeg! Hopelijk hersteld hij volledig!
    21 maart 2022 22:04
    Ik heb Colbrelli net aan de lijn gehad!

    Ik: "Sonny jonge, wat is dit nou?"
    Sonny: "Ja man, knap balen."
    Ik: "Maar ik heb iets waarvan je zult opvrolijken!"
    Sonny: "Vertel, ik lig hier toch maar aan de monitor"
    Ik: "Gebruiker Posterix hoopt dat je snel herstelt!"
    Sonny: "Que?... Posterix, echt? Zei hij dat echt?"
    Ik: "Ja, hij zei er wel bij dat hij GEEN FAN van je is, maar hij hoopt dat je herstelt. Hij schreef 'herstelt' verkeerd, met 'n 'd', maar soit."
    Sonny: "Dat doet me echt wat, weet je? Wow... Vooral omdat hij meldt dat hij GEEN FAN is van mij. En dan TOCH hopen dat ik herstel."
    Ik: "Sonny, amice, kerel, als Wielerflits-gebruiker Posterix - GEEN FAN - hoopt dat je herstelt, dan moet het haast wel goed komen."
    Sonny: "Madre mia, wat fijn dat ook de GEEN FANS willen dat ik herstel... Een godsgeschenk, mijn vertrouwen in de mensheid is ineens enorm toegenomen. Komt helemaal goed!"

    *Colbrelli tegen de dottore: 'Dottore, Wielerflits-gebruiker Posterix - GEEN FAN - hoopt TOCH dat ik het overleef! De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Waar is mijn fietske, ik klim d'r meteen weer op!'*
    22 maart 2022 00:23
    @Txirrindularitza

    Nou dit duurt tot vrijdag hoor deze lachbui. Oh oh wat grappig.
    22 maart 2022 06:30
    Goeie shit die de relativiteit van de (non)fan in het juiste perspectief zet.

    Dan heb je trouwens ook nog de geen fan van koersstijl maar wel persoonlijkheid vs fan van koersstijl maar niet van persoonlijkheid. Dat zijn ook van die erg gelaagde figuren die zelf ontzettend veel nadenken.
    22 maart 2022 08:59
    Heb ik met van aert. Als ie glimlacht en met humor kan relativeren vind ik hem leuk, en z'n koersstijl meestal top, maar vooral als het niet top gaat neemt ie het zo serieus en trek ik z'n persoonlijkheid slecht
    22 maart 2022 10:49
    Sorry @Txirrindularitza, maar die reactie kun je onder 90% van de reacties op WF zetten...
    Voel mij bijna vereerd dat jij mij uitkiest om je grapje te maken.

Reacties zijn gesloten.