Bahrain Merida wil met Ion Izagirre klassement rijden in Tour de France

zaterdag 7 januari 2017 om 17:21
Bahrain Merida wil met Ion Izagirre klassement rijden in Tour de France

foto: WielerFlits/Maxim Horssels

Bahrain Merida wil met Ion Izagirre in de rol als kopman naar de Tour de France. De Spanjaard zal deze zomer voor het eerst als teamleider in een grote ronde van start gaan. “Het is een grote verantwoordelijkheid, maar ik ben er klaar voor.”

Het was niet Izagirre, maar de teamleiding die het idee opperde om met het algemeen klassement als ambitie van start te gaan in de Tour de France. “Toen wij in oktober het wedstrijdprogramma bespraken, was dat wel even schrikken”, zegt Izagirre tegen WielerFlits.

De renner, die deze winter zijn contract bij Movistar liet afkopen om de overstap naar Bahrain Merida te kunnen maken, won als rittenkaper de voorlaatste rit van de Tour. Hijzelf ging er vanuit in zo’n zelfde rol opnieuw in de Tour of Vuelta te starten en daarnaast vooral te mikken op eindzeges in rondes van een week.

“Wedstrijden als Parijs-Nice, de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Romandië passen mij het best. Mijn doel dit seizoen is om daar ook te scoren en daarna hetzelfde te proberen in de Tour”, zegt de 27-jarige renner. “Ik moet realistisch zijn; de Tour is heel stressvol en een goed klassement rijden is lastig. Als ik toch tijd verlies, kan ik alsnog omschakelen en voor ritsucces gaan.”

Izagirre begint zijn seizoen in Spanje en zal vervolgens via Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland, de Ardennenklassiekers, de Ronde van Romandië en een hoogtestage op de Teide toewerken naar de Tour. Vincenzo Nibali, het gezicht van de ploeg, focust zich volledig op de honderdste Giro d’Italia en zal de Tour daardoor in alle waarschijnlijkheid overslaan.

Dit artikel delen:

16 Reacties

TykkeThor 7 januari 2017 om 17:33

Jammer. Ik ben bang dat dit project weinig gaat opleveren voor hem. Wereldtopper in de rondes van een week en het jagen op ritten, maar een klassement rijden is echt andere koek. Lijkt wel een trend te worden dat dit soort renners een gooi gaan doen naar het klassement, terwijl het vaak veel meer oplevert om je eigen beperkingen te kennen.

0
ValverdeBassoNibali 7 januari 2017 om 17:35

Wielerflits met deze man gesproken? Benieuwd hoe, maar wel heel mooi!

0
Maxim Horssels 7 januari 2017 om 17:37

@ValverdeBassoNibali
Ik ben momenteel ter plaatse. Check die link dan wordt meer duidelijk: Oproep: Wat wil jij weten van Bahrain Merida?

0
Wielrennertje 7 januari 2017 om 17:49

Dat gaat lastig worden, verwacht niet direct dat hij klassement kan rijden in een grote ronde.
@VBN Bij de voorbije Giro hebben ze ook met Valverde gesproken, best leuk.

0
robing 7 januari 2017 om 17:56

@TykkeThor

En hoe ga je als topsporter je eigen beperkingen kennen als je ze niet test?
Voor zowel een Dumoulin, Jungels en Izagirre is het toch prima om de winter vantevoren te bepalen dat ze dit seizoen vol inzetten op het rijden van een klassement.
Zolang je nog jong bent kun je bij het falen van je doel (en daarmee het leren kennen van je beperkingen) altijd nog terug naar je roots, of dat nu tijdrijden, aanvallen en kleinere rittenkoersen betreft.

Anders reed meneer Boonen nu nog steeds massasprints ipv één van de beste klassiekerrenners aller tijden te zijn

0
Mathieu Moller 7 januari 2017 om 18:00

Hij is pas 27 dus als het nu niet helemaal op zijn plek valt, kan dat in de toekomst alsnog. Doordat zoveel toppers naar de honderdste Giro gaan, heeft Izagirre dit jaar al best een kans, lijkt me.

0
delgado 7 januari 2017 om 18:05

Heeft hij in de Giro volgens mij ook al geprobeerd, maar zakte er toen in de derde week vrij hard doorheen.

0
TomVD 7 januari 2017 om 18:05

Mooi zo! Hij blijft vol inzetten op de rondes van 1 week maar gaat ook eens een poging doen om een klassement in de tour te rijden. Izagirre is een heel constante renner en zie ik niet meteen inzinkingen krijgen. Maar om een klassement te rijden moet het 3 weken lang meezitten. Hij lijkt me wel een man die in staat is om mee te doen voor plaats 4-7.

0
horner fan 7 januari 2017 om 18:22

Hmmm…ik heb zo’n gevoel dat we nog gaan lachen met die Bahrein ploeg. Voor veel olie dollars renners gekocht. Maar ik ben niet super onder de indruk van de namen van dit team. Veel vergane glorie. Maar goed, ze mogen me verrassen.

0
HF2013 7 januari 2017 om 19:09

Er wordt massaal ingezet op de Giro, dus er zullen ook renners moeten zijn de durven uit te spreken voor de Tour te gaan. Ook bij deze ploeg. Nibali gaat voor de Giro, dus lijkt Ion Izagirre de logische naam voor de Tour. Als hij vooraf een 1-wekelijks rondje wint en in de Tour top-10 weet te halen, doet hij het toch lang niet slecht. Op dit moment lijkt top-10 Giro 2017 lastiger dan top-10 Tour 2017.

0
Daan° 7 januari 2017 om 21:45

@horner fan.
Ik ben het met je eens maar ik vind het dan wel vrij apart om het te horen van iemand die van Chris Horner is :p.

0
Laatste man 7 januari 2017 om 22:04

Overigens hadden ze in Bahrain vandaag een leuke toertocht met de ploeg en amateurs.

0
horner fan 8 januari 2017 om 00:37

@Daan….tja, Horner had zich trouwens ook aangeboden bij Bahrein..en werd afgewezen……..Ik zie Horner trouwens niet meer terugkeren in het peleton dit jaar hoor. Stoppen is beter ook. Ik was supporter maar hij wordt 46 dit jaar. Tijd van komen en gaan hè.

0
Johnny7 8 januari 2017 om 10:47

@Daan
deze member zegt wel meer aparte dingen. Hij laat geen kans onbenut om over de zonden van anderen te beginnen terwijl hij zelf fan is van iemand met de meest ‘opmerkelijke’ prestatie uit de geschiedenis van het ronderennen. Helaas mag hij grote renners constant afkraken en afzeiken en laat de redactie dit altijd toe. Helaas.

0
horner fan 8 januari 2017 om 12:07

@Johnny7 is Contador fan en een beetje beledigd… Maar ik ben het met je eens. De meest opmerkelijke prestatie uit de geschiedenis van het ronderennen. En van genoten….hahaha

0
RainbowJersey 8 januari 2017 om 12:15

Als er een jaar is waarin hij kan scoren in de Tour is het dit jaar. Ben benieuwd of hij het drie weken kan laten zien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone