Bahrain Merida werkt aan oplossing vertraagde salarisbetalingen

zaterdag 14 december 2019 om 10:05
Bahrain Merida werkt aan oplossing vertraagde salarisbetalingen

foto: Cor Vos

Meerdere renners en medewerkers van Bahrain Merida wachten nog op twee salarissen, nadat een ‘procesprobleem’ tot een vertraging van de uitbetalingen leidde. Volgens het teammanagement wordt zo snel mogelijk naar een oplossing gezocht.

Ploegen hebben soms moeite om op tijd te zijn met uitbetalingen als een sponsor een afgesproken betalingstermijn niet respecteert of als er onverwachte kosten ontstaan. Volgens Cyclingnews maakt een aantal renners en medewerkers van de Bahreinse ploeg zich zorgen omdat de kerstvakantie dichtbij is en salarissen herhaaldelijk niet aankwamen. Het team wilde eventuele openstaande looncijfers niet bevestigen, maar heeft er vertrouwen in dat de zaak snel wordt opgelost.

“We stelden een procesprobleem vast dat voor sommige teamleden een betalingsachterstand veroorzaakte. We werken eraan om dit met prioriteit te verhelpen”, liet het team weten. “De betrokken personen zijn rechtstreeks benaderd door het team. We verwachten dat dit snel wordt opgelost en betreuren elk ongemak. Als onderdeel van de eigendomsoverdracht van het team vereenvoudigen we de processen om een duidelijk en duurzaam bestuur voor de toekomst te waarborgen.”

De UCI bevestigt aan Cyclingnews dat zij op de hoogte is van de situatie, maar lijkt vrede te nemen met de uitleg dat de vertraging werd veroorzaakt door complexe transactieprocessen en dat het een tijdelijk probleem betreft.

Dit artikel delen:

5 Reacties

lander luypaert 14 december 2019 om 10:37

Blijft toch een mysterieuze ploeg… renners worden er niet beter van hun portemonnee ook niet en bet moraal en geestelijke aspect ook niet.

xistnc 14 december 2019 om 11:09

Was er ergens niet iets ‘geknakt’?

Samlambeej 14 december 2019 om 14:04

Volgens de sjeik de glasvezel van z’n thuisbankieren.

VerstandOpNul 14 december 2019 om 13:30

Benieuwd hoe Wout zich volgend jaar gaat motiveren..

Cyclinglife 14 december 2019 om 13:40

Mag toch aannemen dat dit opgelost gaat worden

Headlines

Materiaalzone

Populair