Bahrain Merida strikt Domenico Pozzovivo
foto: Sirotti
woensdag 23 augustus 2017 om 09:48

Bahrain Merida strikt Domenico Pozzovivo

Bahrain Merida heeft zich versterkt met de diensten van Domenico Pozzovivo. De 34-jarige Italiaan komt over van AG2R La Mondiale en is als een van de kopmannen binnengehaald. De pocketklimmer is bezig aan een sterk seizoen, waardoor de ploeg van Vincenzo Nibali overtuigd raakte. Pozzovivo tekent voor twee seizoenen.

Eigen kans
Teammanager Brent Copeland is in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. “Pozzovivo is enorm toegewijd, een harder werker met veel ambitie en een echte professional op ieder vlak. Hij is een teamplayer die anderen altijd wil ondersteunen, maar wij zien hem ook als een van de kopmannen. Hij gaat zijn eigen kansen krijgen in vele belangrijke wedstrijden.”

Voor de Italiaan zelf was de beslissing een lastige. “Ik woon in Zwitserland, vlakbij Vincenzo en Enrico Gasparotto. Door hen heb ik het team leren kennen en weet ik ook wat hun visie is. Mijn keuze is echter niet gemakkelijk geweest, want ik was met meerdere ploegen in gesprek. Na gesprekken en discussies met Brent Copeland en mijn manager Raimondo Scimone, ben ik blij om deze transfer aan te kondigen. Ik wil daarnaast de staf en de renners van AG2R La Mondiale bedanken voor de fijne ervaring de laatste vijf seizoenen.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2017 09:53
Niet aan zien komen. Dacht dat hij tot zijn pensioen bij ag2r bleef. Die hebben nu ook alleen Bardet nog maar als kopman.
23 augustus 2017 09:54
Oh mooie transfer voor Bahrain Merida die nu samen met Pozzovivo en Gorka Izagirre twee mannen heeft binnen gehaald die goed bergop rijden. Ik verwacht dat Nibali hier blij mee zal zijn.
23 augustus 2017 09:56
Alleen Bardet? Latour is misschien wel het grootste rondetalent in Frankrijk, maar die moet nog groeien natuurlijk. En voor de kleinere rittenkoersen hebben ze Frank en Vuillermoz.
23 augustus 2017 10:04
Een aderlating voor AG2R, hoe wel ze het inderdaad wellicht met Latour kunnen opvangen. Idealiter laat je Pozzovivo één ronde voor zichzelf rijden, en één ronde knechten voor Nibali.

Hebben met Izaquirre (hopelijk kan hij zich ook eens echt bewijzen in een 3-weekse ronde), Nibali en Pozzovivo echt drie sterke ronderenners.
23 augustus 2017 10:14
Ik vond hem niet echt super bij deze ploeg passen.
23 augustus 2017 10:22
Mooie zet van Bahrein Merida. Zal Nibali inderdaad blij mee zijn.
Hoop wel dat ze ook Montaguti aantrekken om Pozzovivo dan weer te ondersteunen in de koersen waar hij voor eigen succes mag gaan.
23 augustus 2017 10:46
Hij is weliswaar geen Sloveen. Want die hebben ze het liefste bij Bahrein. Maar renners ouder dan 33 zijn ook populair daar, het liefst Italianen. Dus dat is mooi.
23 augustus 2017 11:15
Geef hem eens ongelijk. Nog een keertje voor je pensioen (financieel) vlammen.
23 augustus 2017 12:05
Zonde. AG2R vind ik mede dankzij Pozzovivo een aantrekkelijke ploeg, ook vanwege het feit dat er een bepaalde vaste kern in die ploeg zit. Dat heb ik met Bahrein (nog) niet.
23 augustus 2017 19:53
5 aanwinsten voor Bahrain, ik vraag mij af wie daar vertrekken. Als ik de overzichten op PCS en CQ zo zie dan heeft de kern rond Nibali (Agnoli, Boaro, broertje Nibali, Pellizotti, Visconti) nog niet verlengd; ik ga er vanuit dat die blijven, (tenzij Pellizotti stopt). Verder Haussler , Grmay, Cink, Brajkovic (is wel een Sloveen) en Moreno nog zonder contract.

Reacties zijn gesloten.