Bahrain McLaren wil Enrico Battaglin

vrijdag 20 december 2019 om 09:06
Bahrain McLaren wil Enrico Battaglin

foto: Cor Vos (archief)

Bahrain McLaren wil Enrico Battaglin vastleggen voor komend seizoen, zo weet WielerFlits. De Italiaanse puncheur is al een tijdje op zoek naar een nieuwe ploeg, maar het is maar de vraag of hij vrijkomt na de fusie tussen zijn oude ploeg Katusha-Alpecin en Israel Cycling Academy.

De 30-jarige Battaglin was de afgelopen dagen al in Kroatië voor het trainingskamp van Bahrain McLaren, maar het is nog niet zeker of de oud-renner van LottoNL-Jumbo in 2020 zal uitkomen voor de WorldTour-ploeg. De Italiaan moet na de fusie tussen Katusha-Alpecin en Israel Cycling Academy op zoek naar een nieuwe werkgever.

Battaglin en Israel Start-Up Nation zullen echter nog wel om de tafel moeten, aangezien de renner nog een doorlopend contract heeft. Mochten beide partijen tot een oplossing komen, dan is Battaglin vrij om voor Bahrain McLaren te tekenen. De ervaren heuvelsprinter heeft overigens niet te klagen over een gebrek aan belangstelling.

Zo werd hij de afgelopen maanden al in verband gebracht met een transfer naar Groupama-FDJ en een terugkeer naar Bardiani-CSF-Faizanè. Bij die laatste ploeg debuteerde Battaglin als prof en won hij twee etappes in de Giro d’Italia.

Battaglin traint al mee met Bahrain Merida – foto: Maxim Horssels/WielerFlits

Dit artikel delen:

7 Reacties

De Bezemwagen! 20 december 2019 om 09:55

Toch vind ik het jammer dat hij is weggegaan bij Jumbo. Vond het een leuke renner met mooie korte uitslagen. Helaas afgelopen jaar onzichtbaar

0
josi 20 december 2019 om 10:01

Battaglin moet op zoek naar een nieuwe werkgever, maar moet daarvoor eerst onder zijn doorlopende contract uitkomen… klinkt nogal verwarrend.
Het blijft toch een beetje rare renner voor mij: 3 ritzeges in de Giro en verder vrijwel nooit iets gewonnen. Als je die ritzeges bekijkt, heb je toch de indruk dat z’n erelijst er indrukwekkender zou moeten uitzien.

0
rahimns 20 december 2019 om 10:30

Een vreemd verhaal… hij heeft een doorlopend contract maar ISN heeft al 30 renners en dus geen plek voor hem. Hoe kan je een renner aan zijn contract houden als je hem geen plek kan aanbieden. Heel bijzonder…

0
ifor 20 december 2019 om 10:38

Op PCS staat hij al bij Bardiani

0
josi 20 december 2019 om 11:04

Dat zou ik toch wel met een korreltje zout nemen als hij intussen meetraint met Bahrain.

0
woutersluis 20 december 2019 om 11:18

Citeren jullie nou jezelf haha

0
Titaantje 20 december 2019 om 16:23

Ik neem aan dat Israel hem dan ook een jaar betaalt als ze hem aan zijn contract houden? Klinkt niet als een win-win voor enige partij, dus dat contract zal wel verbroken worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone