Baby-Dump en Join-S|De Rijke met combiploeg in Olympia’s Tour

woensdag 21 september 2016 om 19:45
Baby-Dump en Join-S|De Rijke met combiploeg in Olympia’s Tour

foto: Leon van Bon/Topcompetitie

Join-S|De Rijke en Baby-Dump CT slaan de handen ineen tijdens Olympia’s Tour 2016. De twee Nederlandse Continentale ploegen vormen een combinatieploeg tijdens de talentenkoers. De ploeg zal tijdens de zesdaagse rittenkoers de naam Baby-Dump/Join-S|De Rijke presented by Wallaard Noordeloos B.V dragen.

“We denken hetzelfde over de manier van begeleiden van een renner. Dat we elkaar dan snel vinden wanneer dat in het belang van de renner is, lijkt niet meer dan een logisch gevolg. Maar we willen meer: we willen ook laten zien dat er met een neutrale coach op het hoogste niveau constructief samengewerkt kan worden, zoals het in een selectie hoort,” legt Piet Rooijakkers, ploegmanager van Baby Dump, uit.

De gelegenheidsploeg wordt in Olympia’s Tour ondersteund door Wallaard. Het aannemersbedrijf uit Noordeloos is onder meer bekend als belangrijkste sponsor van de Arno Wallaard Memorial. Aart Vierhouten is gedurende de zesdaagse beloftenkoers ploegleider bij de ploeg die in blauw-witte shirts zal rijden. De teams rijden samen, omdat ze afzonderlijk niet over voldoende beloften beschikken. De Wallaard-selectie bestaat uit Sjors Dekker, Marco Doets, John Meewisse, Jan-Willem van Schip, Jordi Talen en Justin Timmermans.

Jan-Willem van Schip schoof het hele jaar al niet onder stoelen of banken dat hij van Olympia’s Tour een doel heeft gemaakt. In de beloftenkoers is hij vastberaden na een zeer sterk seizoen nog een keer zijn goede benen te tonen. “Olympia’s Tour is voor mij de koers die het mooie slotstuk van mijn seizoen moet worden. Wel is het in zo’n internationale beloftenwedstrijd altijd spannend hoe het deelnemersveld is en wat de manier van koersen wordt. Na de Olympische Spelen van Rio is dit het evenement waarvan ik vooraf heb gezegd dat ik er wil staan. Dan is het helemaal mooi als we daaraan meedoen met twee partijen waarmee ik al eerder heb samengewerkt. Vorig jaar reed ik nog bij Baby-Dump en ik ben nog altijd lid van Jan van Arckel, waar Wallaard al jarenlang sponsor is. Dat biedt ruimte voor een hele mooie week samen in Olympia’s Tour!”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Chrys 21 september 2016 om 19:47
Quote:
we willen ook laten zien dat er met een neutrale coach op het hoogste niveau constructief samengewerkt kan worden, zoals het in een selectie hoort

hehe, mooi

0
xistnc 21 september 2016 om 20:00

Piet Rooijakkers wil een punt maken, wellicht? B)

0
djoriana 21 september 2016 om 20:30

beide ploegen te weinig jongeren die mogen starten?

0
aeroventiel 21 september 2016 om 21:17

Baby-Dump/Join-S|De Rijke presented by Wallaard Noordeloos B.V dat is pas een naam hha

0
Nick Doup 21 september 2016 om 21:21

@djoriana
Klopt, bij die teams rijden niet genoeg beloften om een eigen ploeg op te stellen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone